HOPPET TIL SJØS: Katten Zoie (8) hoppet ut fra båten, og ble ikke gjenforent med eierne sine før etter en uke. Foto: Privat

Katt hoppet til sjøs og var borte i én uke

Den åtte år gamle katten Zoie forsvant ute til sjøs. En savnetannonse på Facebook førte familiekatten tilbake – én uke senere.

Familien Löfström fra Göteborg hadde vært på båtferie i nesten en måned da katten Zoie (8) forsvant rundt 100 meter fra land utenfor Nesøya i Asker.

Familien var redde for at Zoie hadde druknet og hadde nesten gitt opp håpet da de skrev et innlegg på en Facebook-gruppe for savnede katter, skriver Budstikka.

Til avisen forteller den svenske katteeieren, Anna Löfström, at de ble møtt med stort engasjement og hjelpsomhet.

les også

Slik redder vi kjæledyra i ferien

– Jeg fikk melding om at noen hadde sett en katt på Nesøya som minnet om vår, og det måtte vi selvfølgelig følge opp, sier Löfström.

Tipset viste seg å stemme – en familie i området hadde tatt vare på Zoie slik at hun ble gjenforent med eieren sin én uke etter forsvinningen.

– Vi hadde nesten gitt opp håper og trodd at hun hadde druknet, sier Löfström til VG.

Så ringer en familie som sier at de har funnet en katt som ligner.

les også

Jan betalte over 50.000,- for å få operert Mons (2) etter en påkjørsel

– Vi kjappet oss dit og der lå hun gjemt bak en sofa. Da ble det tårer og gjenforening med en veldig glad katt som ikke sluttet å male før neste formiddag, sier hun.

Anders Brochman i dyrebar.no, Norges største nettside for bortkomne kjæledyr, sier til avisen at de bare i sommer har fått inn nesten 200 savnetmeldinger om dyr i Akershus.

SJØVANT: Zoie trives på båt. Foto: Privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder