SIKRER BOLIG: Politi og bombegruppe er på plass på en adresse på Sola etter å ha funnet eksplosiver. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Mann i 20-årene siktet etter funn av eksplosiver i hus på Sola

En mann (25) er siktet etter at politiet aksjonerte mot boligen hans på Sola og fant eksplosiver. Politiets bombegruppe jobbet tirsdag med å sikre boligen.

Funnet av eksplosivene ble gjort da politiet ransaket mannens bolig på Sola i Rogaland mandag kveld.

– Mannen er pågrepet og siktet for ulovlig oppbevaring av eksplosiver. Det er også avhørt vitner i saken, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt.

Tirsdag kveld opplyser politiet at bombegruppen gjennomfører en kontrollert sprengning på et militært område på Vatne i Sandnes.

– Dette er gjenstander som er funnet i boligen som er tatt med til et militært område. Jeg har ikke kjennskap til hvilken type eller hvor mye eksplosiver det er snakk om, sier operasjonsleder Jostein Reiestad til VG.

Han sier at folk som bor i området må forberede seg på høye smell.

Uklart om straffskyld

Politiet besluttet å aksjonere mot mannens bolig etter å ha stanset ham i en trafikkontroll i Stavanger-området mandag kveld. Da ble det gjort beslag av brannfarlige og potensielt eksplosive stoffer på ham.

Eskeland bruker betegnelsen «potensielt eksplosive stoffer» om funnene som så ble gjort i boligen hans.

– Jeg vil ikke gå nærmere inn på detaljer rundt dette nå. Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, og det gjenstår blant annet avhør av vitner og siktede selv, sier han til NTB.

les også

Sperret av område etter funn av mulig sprengstoff

Mannens forsvarer, advokat Anne Kroken, sier til NTB at hennes klient bare har gitt en kort innledende forklaring til politiet, og at han så langt ikke er konfrontert med siktelsen. Han har derfor ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Han er klar til å gå i mer utdypende avhør med politiet. Det vil trolig skje så fort bombegruppa er ferdig med sitt arbeid på stedet, sier Kroken.

les også

Fant sprengstoff på miljøstasjon – bombegruppen måtte ut

Politiet vurderer om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling onsdag. Ifølge Eskeland har han også tidligere vært i kontakt med politiet, men er ikke domfelt.

Bombegruppe på stedet

Bombegruppa fra Oslo var tirsdag ettermiddag på stedet for å bistå i arbeidet med å sikre huset og fjerne de farlige stoffene.

Ingen omkringliggende boliger var evakuert tirsdag ettermiddag, opplyser politiet.

– Ved denne typen funn er det rutine å tilkalle bombegruppa ettersom de er eksperter på dette området. Det vil pågå arbeid i den aktuelle boligen en periode fremover. Per nå har vi ikke ytterligere opplysninger om hva slags eksplosiver som er funnet i boligen, sier Eskeland.

Politiet vil fortsette med søk i mannens bolig, og vil være på stedet utover kvelden og natt til onsdag, sier operasjonsleder Reiestad til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder