BRYLLUP: Hugo Hansen (51) gifter seg på fredag. Men streiken gjør at det ikke blir bryllupsnatt i Tromsø, men i Brussel. Foto: Privat

Gifteklare Hugo rammet av streiken – må tilbringe bryllupsnatten i Brussel

Hugo Hansen (51) fra Tromsø gifter seg i Madrid fredag formiddag. Men streiken i SAS fører til at han og hans kommende ektefelle må tilbringe natten i Belgia.

– Vi gifter oss på ambassaden i Madrid i dag, 12.30. Vi har vært her i to dager, og etter planen skal vi hjem til Norge i kveld. Men flyet fra Brussel til Oslo og videre til Tromsø er kansellert, så vi blir der i natt, sier Hansen til VG.

Det betyr at Hansen og hans vordende kone må tilbringe bryllupsnatten på et hotellrom som er innbefattet av SAS’ refusjonsregler. Det er med mindre selskapet finner en løsning når det kommende ekteparet ankommer den belgiske hovedstaden.

Ifølge SAS egne nettsider kan reisende kompenseres med overnatting på et rom i mellomklasse, opp til 250 euro per natt.

les også

Streikefare i SAS: Her er alternative reiseruter – og dine rettigheter

– Det var ikke helt sånn vi hadde planlagt bryllupsnatten. Men det går helt fint, vi skal nok klare å få det bra, sier Hugo Hansen, som tar det hele med stor fatning.

Ser det positive

Han og forloveden dro til den norske ambassaden i Madrid tidligere denne uken, for å smis i hymens lenker.

– Hun har spansk statsborgerskap, så det er en slags byråkratisk løsning på det, forteller Hansen.

Fortell oss: Hvordan rammes du av SAS-streiken?

De hadde booket fly via reisebyrå, men flyene videre fra Brussel er altså kansellert som følge av streiken.

Vielsen går likevel etter planen, og Hansen klarer å se det positive i situasjonen.

– Jeg skulle opprinnelig på jobb i helgen, og det har vært litt styr med å varsle at jeg blir forhindret. Men noe godt er kommet ut av det: Jeg slipper å gå på vakt lørdag morgen, sier Hugo.

les også

SAS-reisende: – Vi vet ikke hva som skjer videre

Det hele skulle imidlertid ende godt. Ved 12-tiden bekrefter Hansen at det nyslåtte ekteparet har fått tilbud om innlosjering på Stanhope Hotel Brussels, tilhørende Thon Hotels. Markedssjef i Thon Hotels, Ida Svenningsen Eide, bekrefter dette overfor VG.

– Det er fantastisk. Min kommende kone ble veldig glad, skriver Hansen til VG, en snau halvtime før vielsen.

Mange rammet

Fredag er totalt 673 SAS-flyginger kansellert, og 72.000 passasjerer er estimert å bli rammet av streiken.

På SAS’ facebooksider har mange fortvilte passasjerer uttrykt sin frustrasjon over at flyene deres er kansellert. Mange er også irriterte over at de ikke kommer gjennom på telefon til selskapet. Flere viser også sympati overfor de streikende, og de øvrige ansatte i SAS.

Megling mellom Norsk Flygerforbund/Parat og NHO Luftfart gikk på overtid torsdag kveld, men etter fem timer brøt forhandlingene sammen. Hovedkravet fra pilotsiden er større forutsigbarhet i turnusordningen, men lønn har også vært en del av meglingen.

VG var fredag morgen på Gardermoen, der mange flere passasjerer er berørt av streiken:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder