SKYTEDRAMA: Tre personer ble onsdag morgen skutt ved Statoil på Kjeller av en mann i 40-årene som var bevæpnet med hagle. Foto: LARS KRISTIAN TRANØY

- Han er ingen hagledesperado

KJELLER (VG Nett) Mannen som er pågrepet for hagledramaet på Kjeller, har vært pasient i psykiatrien i fire-fem år. -Han er ingen hagledesperado, sier et familiemedlem til VG Nett.

  • Anne Vinding
  • Katrine Lia
  • Rima Iraki
  • Mona Bristøl
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Ved 6.30-tiden onsdag morgen skjøt en mann i 40-årene flere skudd med haglegevær ved Statoil-stasjonen på Kjeller. En politimann og to sivile personer ble truffet, men skal ifølge Akershus Universitetssykehus ikke ha livstruende skader.

Mannen ble pågrepet halvannen time senere.

Hagledramaet skjedde bare en dag etter at mannen oppsøkte lege. Legen ville sykmelde mannen, men det ønsket han ikke selv.

VG TV:Sjokkerte vitner på Kjeller

Politiet ved Romerike vil ikke kommentere overfor VG Nett hva slags tilstand gjerningsmannen var i da han ble pågrepet.

Innlagt

Senest i påsken i fjor var mannen innlagt på en psykiatrisk institusjon på Østlandet.

-Det er åpenbart nå at han skulle vært lagt inn igjen i går, sier et nært familiemedlem til VG Nett.

BEKREFTER SKUDD: Fra v. politiinspektør Paal Sørhagen, politimester Jørgen L. Høidal og politiadvokat Nicolas Nyhus bekrefter at politiet skjøt mot haglemannen på Kjeller. Foto: Håkon Mosvald Larsen / SCANPIX Foto: Scanpix

Familien er opptatt av å få frem at mannen ikke er en hagledesperado.

-Han er syk og trenger hjelp, sier mannen til VG Nett.

Ukjent for politiet

Mannen ble pågrepet og et skytevåpen ble beslaglagt etter skytedramaet på Kjeller onsdag morgen. Han ble pågrepet av politiet litt etter klokken 08 inne på Kjeller Flystasjon.

- Mannen er ikke kjent for politiet tidligere, opplyser Romerikspolitet på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Forbipasserende truffet

Politiet fikk melding om skytingen klokken 06.45. Da de rykket ut til bensinstasjonen ble en politimann truffet av skuddene.

Også to forbipasserende ble truffet av skuddene. Politimannen i 40-årene og en av de sivile ble truffet i hodet og ansiktet. Den tredje personen ble truffet i ryggen.

ØYENVITNE: Arne Pedersen fant en av de skadde personene på trappen i bakgrunnen. Foto: LARS KRISTIAN TRANØY

Politiet bekrefter på pressekonferansen at de har skutt mot gjerningsmannen, men det er uklart om han ble truffet.

Øyenvitne

Arne Pedersen som bor like i nærheten av Statoil-stasjonen, var en av de første vitnene på stedet. En av hans naboer hjalp en skadet mann da Pedersen kom ut.

-Han blødde over alt, fra hodet og fra armene. Men han hadde mye klær på seg, så det var vanskelig å se omfanget av skadene, sier Pedersen til VG Nett.

Mannen forsvant fra åstedet i en rustrød, eldre Toyota Hiace med grønne skilter. Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser i jakten på mannen.

Flere politibiler, politihelikopter og bevæpnet politi lette etter ham i overkant av en og en halv time før den dramatiske jakten ble avsluttet uten at flere ble skadet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder