Olmert: - Mer smerte, blod og tårer

Publisert: Oppdatert: 31.07.06 21:12

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Våpenhvilen utsatt på ubestemt tid

(VG Nett) Den humanitære våpenhvilen i Libanon er utsatt på ubestemt tid. FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland er bekymret.

- Det er så langt ingen humanitær våpenhvile på 48 timer, sier Egeland til NTB.

- Det blir flere raketter og mer smerte, tårer og blod, advarer Israels statsminister Ehmud Olmert i dag, ifølge den israelvennlige avisa, The Jerusalem Post.

Israelske myndigheter godtok sent søndag kveld et 48 timer langt avbrudd i flyangrep mot Sør-Libanon, men noen timer senere var israelske fly på bombetokt over Libanon igjen.

Ehmud Olmert beklager i kveld drapene på de minst 54 sivile i byen Qana i Sør-Libanon natt til søndag, men sier samtidig at det er uaktuelt med en våpenhvile nå.

Han retter samtidig en advarsel mot internasjonale kritikere.

- Ingen kan lære Israel moral, sier han.

- Kampene fortsetter. Det er ingen våpenhvile og kommer ikke til å bli noen våpenhvile i løpet av de neste dagene. Vi fortsetter angrepene fra luften, kysten og bakken, sa Olmert i en direktesendt tale mandag kveld.

Bush: - Israel handler i selvforsvar

Olmert får støtte fra USAs president George W. Bush, som mener Hizbollah må ta på seg ansvaret for krigen.

- Det er viktig å huske at denne krisen begynte med Hizbollahs angrep på Israel. Israel har rett til å forsvare seg, sa Bush under en pressekonferanse i dag.

Den humanitære situasjonen i Libanon blir verre for hver dag.

Tidligere i dag avfyrte Hizbollah flere raketter mot Israel. Tre soldater ble skadet. Dermed ble Israels løfter om våpenstillstand raskt historie.

Les hele saken her

Bomber i Syria

- Det har altså vært en ganske vanlig krigsdag, og da kan de ikke si at klokken tikker på den humanitære våpenhvilen, sier Jan Egeland.

Han krever at Israel gir FN og andre internasjonale hjelpeorganisasjoner minst 48 nye timer i form av en stopp i bombingen, melder NTB.

Heller ikke FNs spesialutsending til Midtøsten, Terje Rød-Larsen tror på en snarlig våpenhvile, melder NRK.

Syrisk bombe

Mandag kveld ble en syrisk bombe detonert i nærheten av en israelsk militærpatrulje på de okkuperte Golanhøydene, melder israelsk TV.

Samleside: Alt om krisen i Midtøsten

Ingen skal ha blitt skadet i angrepet, men det skaper frykt for at kampene skal spre seg.

Denne artikkelen handler om