FORSVINNER FORT: Milde temperaturer gjør at mesteparten av snøen som er ventet denne uken trolig vil forsvinne fort igjen. Bildet er tatt på Frogner i januar i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Vinterværet lar vente på seg

Selv om det er meldt en del nedbør i store deler av landet mot slutten av uken, hindrer milde temperaturer snøen i å legge seg.

Det er spådd vanskelige kjøreforhold flere steder inn mot helgen, som følge av snø- og regnbyger rundt om i landet. Men det skikkelige vinterværet med mange minusgrader og høye brøytekanter lar vente på seg.

– I noen områder kan det komme en del snø, men den blir kun liggende i høyere strøk, sier vakthavende meteorolog Martin Granerud ved Meteorologisk institutt til VG.

Sjekk været der du er på Pent.no!

Lavtrykk og nedbør

I løpet av torsdag og fredag vil komme et lavtrykk mot Sør- og Østlandet, forteller Granerud. Dette vil gi nedbør.

– Nedbøren kommer trolig til å starte som sludd eller snø i indre strøk av Østlandet, og som regn i kyststrøk langs Skagerrak-kysten. Det er usikkert hvor snøgrensen kommer til å ligge, men det er sendt ut gult farenivå, siden det er ventet temperaturer rundt 0 grader mange steder, sier han.

Gjennom helgen vil det bli mildere, og for det meste være skyer og perioder med nedbør.

Lav snøgrense

Vestlandet vil få det samme lavtrykket, og også her vil det komme nedbør i løpet av torsdag og fredag.

– Snøgrensen starter ganske lavt, ned mot 200–300 meter. Videre gjennom helgen blir det også perioder med nedbør, men da må man opp i fjellet for å få noe særlig med snø, sier Granerud.

Det blir høyest temperatur fredag og lørdag, med rundt 5–6 grader i lavlandet.

– Finest i Midt-Norge

Ifølge meteorologen ligger Midt-Norge litt i le for nedbøren som treffer lengre sørover, og vil trolig få det fineste været de neste dagene.

– Det blir mye oppholdsvær og muligens perioder med sol. Temperaturen kommer til å synke gradvis utover torsdagen, før den stiger igjen inn mot helgen. Selv om plussgradene kan merkes utpå kysten, vil det holde seg forholdsvis kaldt, sier han.

Utpå fredagen er det ventet perioder med nedbør.

– Det starter nok som sludd eller snø, og går over til regn i løpet av lørdagen, sier Granerud.

Skyer på søndag

I Nord-Norge blir det pålandsvind gjennom torsdagen, samt sludd- og muligens snøbyger.

– Utover fredagen og lørdagen kommer vinden snu til en mer østlig og nordøstlig retning, noe som vil gi oppholdsvær, sier Granerud, men legger til at det kan henge igjen noe nedbør i Finnmark.

– Søndagen er skyene tilbake i store deler av Nord-Norge, og det kan komme nedbør i form av snø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder