DAG ÉN AV RETTSSAKEN: Paul Kristian Simmons ble 25 år gammel. Tirsdag starter rettssaken mot de to mennene som er tiltalt for å ha drept ham. Foto: PRIVAT

Aktor: Et uhell at Paul Simmons (25) ble drept

OSLO TINGRETT (VG) Påtalemyndigheten tror ikke at Marius Groth (35) og Eirik Vad (37) mente å drepe Paul Simmons (25).

 • Hanna Haug Røset

Artikkelen er over to år gammel

– Vi mener ikke at de tiltalte planla å drepe Simmons, eller at de drepte han med viten og vilje. Det er likevel fullt mulig å bli dømt for drap i norsk rett, understreker aktor Cecilie Schløsser-Møller i sitt innledningsforedrag.

25 år gamle Paul Kristian Simmons funnet livløs på et hotellrom på Comfort Hotel Børsparken i Oslo sentrum 7. februar 2015.

Hva som hadde skjedd på hotellrommet i forkant er helt sentralt i rettssaken som startet i Oslo tingrett tirsdag, der to bekjente av 25-åringen står tiltalt.

les også

Politiet om Eirik Vad: «Merkelig at folk dør av overdose rundt ham»

– Hvilke planer hadde de tiltalte eventuelt i forkant? Vi vet at Vad var til stede da Simmons inntok overdosen med heroin. Hadde han sammen med Groth planlagt å forlede Simmons til å innta heroinet? spør Schløsser-Møller.

les også

Ble han drept for pengene?

Pluss content

– Eller kan det stemme at han kjøpte heroinet ved en feil og at både han og Simmons sniffet stoffet frivillig i den tro at det var heroin? Og hvorfor fortalt ikke Vad til ambulansepersonalet at Simmons hadde fått i seg heroin? fortsetter aktor.

Av innledningsforedraget går det frem at Vad ble avhørt flere ganger før han fortalte politiet at han visste at Simmons hadde fått i seg heroin. Den endelige obduksjonsrapporten konkluderte med at det var heroinen som hadde størst betydning for 25-åringens død.

Politiets etterforskning av hva som skjedde har blitt vanskeliggjort av mangelen på et åsted ettersom hotellrommet allerede var vasket da politiet kom til stedet.

– Man kan jo spørre seg hvorfor det ikke ble gjort, men det betyr ikke at vi vil forbli uten informasjon om det som skjedde på rommet. Vi skal blant annet høre vitnemål fra AMK som kom til stedet, påpekte Vads forsvarer Benedict de Vibe.

Erkjenner vold og bedrageri

Både Marius Groth og Eirik Vad nektet straffskyld for drap og drapsforsøk da rettssaken mot dem startet tirsdag. Begge erkjenner imidlertid straffskyld for bedrageri.

Marius Groth erkjenner også å ha utøvd vold overfor en Oslo-mann, som påtalemyndighet mener de to forsøkte å drepe gjennom å forlede ham til å innta narkotiske stoffer.

– Han erkjenner ikke drapsforsøk, men han erkjenner vold, altså neddopingen, sier Groths forsvarer Øystein Storrvik i retten.

TILTALT: Rettssaken mot Marius Groth (til venstre) og Eirik Vad starter i Oslo tingrett tirsdag. Foto: NILS BJÅLAND/PRIVAT

Simmons ble holdt kunstig i live i to dager før han ble erklært død 9. februar 2015.

Marius Groth (35) og Eirik Vad (36) ble en måned senere pågrepet.

De ble først etterforsket for bedrageri, men etter hvert satte politiet i gang romavlytting av dem, i håp om å finne ut hva som hadde skjedd med Paul Simmons.

I fjor høst ble Vad og Groth tiltalt for blant annet drap, drapsforsøk, ransforsøk og bedragerier – alt innenfor en periode på 2–3 måneder om vinteren 2015.

– De to tiltalte har gradvis endret sin forklaring ettersom nye bevis har blitt forelagt dem. De har gått fra å nekte enhver befatning med noe straffebart, til å erkjenner at de forsøkte å svindle Simmons, sier Schløsser-Møller.

Rettssaken mot de to mennene startet tirsdag. Den skal etter planen vare i åtte uker.

Les også

 1. Simmons-saken: Familien slo drapsalarm

  Åtte dager etter at musikeren Paul Simmons (25) døde på Ullevål sykehus i februar 2015, slo familien hans drapsalarm.
 2. Rapport om drapstiltalte: Høy risiko for mer vold

  Rettspsykiatere har slått fast at det er en høy risiko for at de to drapstiltalte mennene Eirik Vad (36) og Marius Groth…
 3. Politiet om Paul Simmons-saken: Nytt offer truet og lurt for penger

  Først ble sørlendingen Marius Groth (35) tiltalt for drapet på Paul Simmons (25), så ble han tiltalt for…
 4. Utvider tiltalen i Paul Simmons-saken: Drapsforsøk, bedragerier og voldtekt

  De to kameratene som ifølge politiet har drept musikeren Paul Simmons (25), er også tiltalt for grovt bedrageri, grovt…
 5. Drapssiktet (33) tiltalt for familievold: – Slo meg i magen da jeg var gravid med hans barn

  OSLO TINGHUS (VG) I løpet av svangerskapet skal den drapssiktede 33-åringen flere ganger ha slått eks-samboeren i magen…
 6. Drapssiktet mann (33) dømt for familievold

  Den 33 år gamle mannen er siktet for drapet på musikeren Paul Simmons (25). Nå er han dømt til fengsel for familievold.
 7. Musiker dopet ned og drept: Drapssiktet 33-åring legger skylden på kamerat (35) i åpent brev

  De to bedrageridømte kameratene er siktet for å ha dopet ned…

Mer om

 1. Simmons-saken
 2. Krim
 3. Drap

Flere artikler

 1. Simmons’ mor om tiltalte: – Føltes som han tvang seg til å gråte

 2. Pluss content

  «Som å slå av en lysbryter»

 3. Pluss content

  En bedrager forteller

 4. Simmons-saken: Krever forvaringsdom

 5. Eirik Vad og Marius Groth dømt for uaktsomt drap på Paul Simmons

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder