FULL FYR: Skogbrannen nærmet seg bygninger, men nødsentralen forteller at de fikk situasjonen under kontroll. Foto: John J. Storholt

Stor skogbrannfare – full utrykning i Møre og Romsdal

En skogbrann på 300–400 meter herjet i Rindal i Møre og Romsdal. Både helikopter og sivilforsvaret bidro i slukningarbeidet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I Rindal og Surnadal i Møre og Romsdal var det mandag ettermiddag skogbrann.

– Det er en skogbrann på 300 ganger 100 meter i ulendt terreng som brannvesenet holder på å kjempe med nå, sa Rian Morrison vakthavende ved Møre og Romsdal 110 sentralen til VG ved 14-tiden.

les også

Kom mai, du skjønne varme

Det ulendte terrenget førte til vanskelige arbeidsforhold for brannmannskapene. Etter hvert måtte brannvesenet i Møre og Romsdal tilkalle helikopter og Sivilforsvaret for å få hjelp til å få kontroll over flammene.

– Vi var redde

Bilder fra stedet viser at skogbrannen var svært nær gårdstunet på Nedgarden. Operatør ved 110-sentralen, Sindre Kongshaug, fortalte imidlertid at hadde kontroll på situasjonen.

Gunnar Negård Løseth driver gården Nergarden og forteller til VG mandag kveld at situasjonen ser ut til å være under kontroll, men at de var veldig bekymret noen timer tidligere da de så flammene komme nærmere og nærmere gården.

les også

Omkjøring og stor trafikk skaper kø på E18

– Vi var litt redde. Brannvesenet har jobbet veldig godt, men det er nok litt utfordrende forhold med det bratte og ulendte terrenget, sier han over telefonen fra gården.

Datteren Sigrid Nergård Løseth forteller at politiet sendte dem innendørs på grunn av all røyken.

– Jeg regner med at vi kommer til å sove godt i natt, men brannvesenet kommer nok til å jobbe helt til morgenkvisten, sier hun.

Politiet vet ikke hva som er årsaken til brannen, men operasjonsleder Tor Andre Gram Frank sier til Driva at det kan være snakk om bålbrenning.

Skogbrannfare flere steder

På grunn av lite nedbør er det skogbrannfare flere steder i landet. Sør for Stad og Dovre og i Trøndelag er det veldig tørt.

– Skogbrannfaren vil vedvare hele uken. Folk i hele Sør-Norge bør være veldig forsiktige. Det har vært lite nedbør, sier Bente Wahl Meteorologisk institutt til VG.

les også

Stor skogbrannfare flere steder i landet i helgen

Også Østre Agder brannvesen går ut med en klar advarsel:

– Meget stor skogbrannfare! I pinsehelgen blir det meget stor skogbrannfare i vårt distrikt. Vi ber deg som har tenkt å tenne bål eller grille og la være. Den neste uken vil skogbrannfaren øke ytterligere da det ikke meldt nedbør, skriver de på Twitter og minner om at det i Norge er et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder