Slåsskamp om IKEA-gavekort

Politiet måtte gripe inn for å skille kunder som slåss om 100 gavesjekker ved åpningen av IKEAs nye butikk på Furuset i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

En rekke møbler ble ødelagt under tumultene og politiet hadde sitt svare strev med å roe ned den arge menneskemengden.

Flere hadde tilbragt store deler av onsdagen og natt til torsdag i kø utenfor den nye IKEA-butikken for å sikre seg et gavekort på 1.000 kroner som var lovet de 100 første kundene. Men handlelystne som kom først da senteret åpnet klokken 9.00 torsdag, hevdet at også de hadde krav på gavekort selv om de ikke hadde stått i kø hele natta.

Skikkelig baluba

Slåssingen brøt løs like etter at underholdningsartisten Synnøve Svabø og Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen hadde foretatt den høytidelige åpningen av møbelsenteret.

- Dette virker jo litt dramatisk, sa en litt rådvill Synnøve i kampens hete, mens lyden av knust glass hørtes fra kaoset i bakgrunnen.

Spark i ribbeina

Oslo legevakt måtte opprette en førstehjelpspost i varehusets stellerom.

- En IKEA-ansatt fikk et spark i ribbeina. Men det var ikke alvorlig. Vi kunne behandle skaden på stedet. Det var også en kvinne som fikk et rift i beinet og en som ble klemt ved inngangen, oppsummerte ambulansesjåfør Andre Hagen til NTB.

Psykolog advarer

- Ingen ville funnet på noe sånt ved starten av et barneselskap, og det er ikke stor forskjell på voksne og barn i slike sammenhenger. Næringsdrivende bør unngå utdeling av gaver til utvalgte kunder, fordi dette utløser primitive lag av personligheten som sjalusi, grådighet og misunnelse, sier sjefpsykolog Tormod Berg ved Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri etter slagsmålet om IKEA-gavesjekkene torsdag morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder