VARMESTE I LANDET? Det ser ikke ut til at noen andre badeplasser i landet kan måle seg med temperaturene Øiungen i Sør-Hedmark hadde mandag denne uken. Foto: Privat

Norges varmeste badeplass? Her er det 27 grader i vannet

Rolf Snertingdal kunne ikke tro sine egne øyne da han målte badetemperaturer på hele 27 grader i Sør-Hedmark denne uken.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg har bodd her i 30 år og kan ikke huske at det har vært såpass varmt før, forteller Snertingdal om badevannet ved Øiungen i Eidskog kommune.

LES OGSÅ: Rekordværet fortsetter

Flere steder i landet meldes det om badetemperaturer på mer enn 20 grader denne uken. Øiungen i Hedmark som den soleklare vinneren, mens Reiårsfossen camping ved Bygland i Setesdal kommer inn på en god annenplass med 26 grader mandag kveld.

Paradisbukta i Steinkjer, Bevø Camping i Fredrikstad, Kalvøya i Bærum og flere andre badesteder melder om 23 grader i vannet, ifølge Meteorologisk institutt.

HOPP I SJØEN: Flere steder i landet meldes det om behagelige temperaturer i sjøen. På Huk i Oslo ble det meldt om 21 grader mandag. Foto: Frode Hansen, VG

Den samme oversikten viser at Salangen i Troms har den laveste temperaturen (12 grader), med unntak av Longyearbyen Camping på Svalbard, der det er seks grader i vannet.

Temperaturene i vannet blir rapportert manuelt fra de ulike badestedene til Meteorologisk institutt. Målingene følger ikke vanlig meteorologisk standard, men gir en god indikasjon på vanntemperaturen.

les også

Åh, dere skal «bare» være hjemme i ferien?

For temperaturer i sjøen finnes det også en egen internasjonal oversikt med oppdateringer fra 243 forskjellige steder i Norge.

I Oslo kommune er det Huk med sine 21 grader som er blant de varmeste. I den andre enden av skalaen finner man Solvikbukta på Malmøya og Lutvann med 19 grader.

– Så varmt at det nesten blir merkelig

Det er som nevnt badeplassen Øiungen i Hedmark som er den klare vinneren med hele 27 grader, ifølge oversikten fra Meteorologisk institutt. Rolf Snertingdal i Holseter Vel forteller at badeplassen er godt besøkt om dagen.

SJEKKER TEMPERATUREN: Rolf Snertingdal er spent på om vannet i Øiungen vil bli enda varmere etter tropenatten tirsdag. Foto: Privat

– Vi merker det på badegjestene. Det er jo helt utrolig at det er så varmt i vannet. Vi trodde vi hadde nådd grensen da vi målte 26 grader på søndag. Da vi så at det kom opp i 27 grader mandag kveld, trodde vi nesten ikke våre egne øyne, forteller han.

(Saken fortsetter under videoen)

Tirsdag er det spådd tropenatt i området, og Snertingdal lurer på om det er mulig at temperaturene på den kommunale badeplassen vil stige ytterligere.

– Det blir spennende å se, smiler han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder