Fant hårstrå

KRISTIANSAND (VG) Politiet kan ha sikret seg hår fra den eller de som drepte Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Artikkelen er over 20 år gammel

På åstedet har etterforskerne funnet flere hårstrå.

- Vi kommenterer hverken tekniske funn eller taktiske etterforskningsskritt, sier kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt.

Viktige

Flere av hårstråene er sendt til analyse for å avklare om de tilhører ofrene. Dersom det ikke er hår som stammer fra jentene, tyder omstendighetene rundt hårstråene på at de kan stamme fra den eller de som tok livet av jentene.

Hårene kan vise seg å bli svært viktige for politiet. Dersom hårsekken er intakt, kan det være nok DNA til å avsløre gjerningsmannens genetiske fingeravtrykk.

Kriminalsjef Pedersen bekreftet fredag - da skuffelsen over de første negative DNA-svarene forelå - at politiet hadde flere muligheter, også biologiske funn.

Selv om kriminalsjef Arne Pedersen mener barnedrapene kan oppklares uten hjelp av de tekniske funnene, er drapsetterforskerne svært spent på om gjerningsmannen eller -mennene kan ha lagt igjen hårspor tilstrekkelig gode nok til at man kan sikre seg en DNA-profil.

Politiet venter resultater av analysene av biologiske spor og andre tekniske funn i løpet av denne uken.

Analyseeksperter

Mens resten av de tekniske funnene er til analyse, jobber 60 polititjenestemenn med å kartlegge mistenkelige observasjoner rundt åstedet.

Analyseekspertene til Kripos sitter på et eget kontor i 7. etasje i Tinghuset i Kristiansand.

Her innsnevres kretsen av mulige mistenkte for drapene og overgrepene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Datasystemet mates med alle opplysninger som politiet sitter inne med om vitneobservasjoner, personer, bevegelser, steder og tidspunkter.

Finner hull

Ved hjelp av dataprogrammet utarbeides deretter store grafiske og lettleste oversikter som gir etterforskerne nyttig informasjon:

** Programmet hjelper drapsetterforskerne til å få en oversikt over persongalleriet i en kriminalsak, hvem de er og hvilken tilknytning de har til hverandre.

** Programmet får ut fra vitneopplysningene orden i informasjonen om hvem som har eller kan ha vært ved åstedet drapskvelden. Etterforskerne vil bli oppmerksom på eventuelle sprik i tid og hvilke personobservasjoner som ikke er identifisert.

** Datasystemet kan også lette politiets arbeid med å finne huller i vitnealibiene, fordi programmet systematiserer og ordner all informasjon som finnes om personer, tider og steder.

** I tillegg kan programmet også rangere troverdigheten av de ulike informasjonene, og dermed hjelpe etterforskerne med å anslå hvor sannsynlige de forskjellige mulige hendelsesforløpene er.

Politiet er nær ved nøyaktig å vite når jentene må ha forsvunnet, men vil ikke utdype tidsrommet.

Etter det VG kjenner til, er det flere navngitte personer som politiet ikke kjenner identiteten på, og som nå sjekkes for fullt. Antallet er 5-10 personer.

Les også

 1. Har ikke funnet DNA-spor

  Rettsmedisinsk institutt i Oslo har hittil ikke funnet DNA-spor i det analyserte materialet etter dobbeltdrapet i…
 2. Foreldrene takker for støtten

  KRISTIANSAND: Foreldrene til de to drepte jentene takker nå folk for støtte etter at tragedien rammet dem sist fredag.
 3. Sendte døtrene bort

  KRISTIANSAND (VG) Barnedrapene i Kristiansand har skremt Christin Lohne (27) til å sende sine to små døtre ut av byen.
 4. Politiet tror de vet når jentene ble drept

  Kriminalsjef Arne Pedersen begynner å bli sikker på når på fredagen barnedrapene i Kristiansand skjedde.
 5. Vondt gjensyn

  KRISTIANSAND (VG) Bård Austad er tilbake der alt startet forrige fredag.
 6. - Drapsmannen sett

  KRISTIANSAND (VG) Politiet mener de har vitneobservasjoner av den eller de som drepte Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena…
 7. 42-åringens bolig ransaket

  KRISTIANSAND: Boligen til en tidligere drapsdømt mann i Kristiansand er blitt ransaket av politiet.
 8. Hørte rop

  KRISTIANSAND (VG) Vitner har hørt skrik eller rop fra Baneheia i tidsrommet hvor politiet tror Lena Sløgedal Paulsen…

Mer om

 1. Barnedrapene i Baneheia

Flere artikler

 1. Barnedrapene kan ha vært planlagt

 2. Gripende minnestund

 3. Hjelpemannskapene brast i gråt

 4. Hele byen jakter på morderen

 5. -Kan slå til igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder