GROVT RAN: Væpnet politi rykket i natt ut til Shell/7-Eleven St. Croix i Fredrikstad. Foto: Andreas Utberg

Væpnet ran i Fredrikstad - mann pågrepet

En bevæpnet mann ranet i natt en bensinstasjon i Fredrikstad. Noen timer senere pågrep politiet gjerningspersonen etter at han hadde forsøkt å begå et innbrudd.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet i Øst melder på Twitter i ett-tiden natt til torsdag at Shell/7-Eleven St. Croix i Fredrikstad er ranet. Stasjonen ligger i Hans Jacob Nilsens gate.

– En mann kom inn og truet den ene på jobb med en pistol og forlangte alle pengene. Han fikk med seg et mindre beløp og forsvant ut. Vi har lett i området med patruljer og hund, men har foreløpig ikke funnet gjerningsmannen, sier operasjonsleder Tom Sandberg til VG.

Han sier våpenet så ut som en pistol ut fra beskrivelse og bilder.

Politiet fikk melding om ranet 00.10 og rykket ut bevæpnet. De har sett på bilder og sjekket personer. Sandberg opplyser at de har spor å gå etter, blant annet video. Saken etterforskes som grovt ran.

Mann pågrepet etter innbruddsforsøk

Klokken 02.16 fikk politiet melding om at en person forsøkte å bryte seg inn i en Joker-butikk i Fredrikstad. Han ble pågrepet i besittelse av en pistol.

– Vi fikk tak i ham ikke så langt unna. Han erkjente ganske raskt innbruddet, og så ranet. Han ble pågrepet, vi tar utvidet prøve av ham og så kjører vi ham i arresten. Han fremstår litt påvirket og vil bli avhørt i morgen, sier operasjonsleder til VG like før 03.

Mannen er i slutten av 20-årene og fra Fredrikstad. Han er kjent for politiet, men ikke for denne typen saker.

Våpenet viste seg å være en ladd luftpistol.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder