KJØRETØY: Flere anleggskjøretøy er skadet i jordraset. Foto: DRAMMENSREGIONENS BRANNVESEN IKS

Flere hus evakuert etter jordras

Et stort jordras har tatt med seg flere anleggsmaskiner, og sperret en vei i Svelvik kommune. Ingen personer skal være tatt av raset, opplyser politiet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Politiet fikk melding om jordraset klokken 17.24 lørdag. Meldingen var om et jordras som var 50 meter bredt, og som hadde sperret Svelvikveien, forteller Operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Vest politidistrikt til VG.

Alle nødetater rykket raskt ut til stedet og det skal ikke være personer tatt av det voldsomme jordraset.

VEIEN STENGT: Svelvikveien vil fortsette å være stengt til politiet er sikre på at det ikke lenger er rasfare. Trafikken blir omdirigert. Foto: DRAMMENSREGIONENS BRANNVESEN IKS

Bilder fra stedet viser at en traktor, en bil og en gravemaskin er tatt av jordraset. Tre hus i området er evakuert i påvente av at rasstedet blir erklært trygt å ferdes i. Trafikken på Svelvikveien blir omdirigert.

– Veien er ryddet, men vil fortsette å være sperret på grunn av fare for nytt ras. Mesta er på stedet og vil vurdere å tilkalle geolog for og forsikre oss om at det er trygt å kjøre der, sier Gunnerød.

Like over klokken 20.00 lørdag kveld Twitrer politiet i Buskerud at veien vil bli stengt i lengre tid, og at geolog er tilkalt for å se på området. Anleggsmaskinene som er tatt av raset må også sikret før veien kan bli åpnet, skrives det videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder