Merete Hodne, her sammen med advokat Per Danielsen i Stavanger tingrett, vurderer å anke dommen der Løgnaslaget ble frikjent for å ha kalt henne «nazifrisør» en sang.
Merete Hodne, her sammen med advokat Per Danielsen i Stavanger tingrett, vurderer å anke dommen der Løgnaslaget ble frikjent for å ha kalt henne «nazifrisør» en sang. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Merete Hodne vurderer å anke Løgnaslag-saken

  • NTB
Publisert:
INNENRIKS

Bryne-frisøren Merete Hodne tapte i Stavanger tingrett i saken mot Løgnaslaget, som hadde kalt henne «nazifrisør» i en sang. Hun vurderer nå å anke dommen.

Det opplyser hun til NRK.

– Hadde jeg vært like rik som Donald Trump så hadde jeg tatt saken til Strasbourg om så var, men jeg må jo vurdere de økonomiske sidene også, sier hun.

Hodne krevde inntil 200.000 kroner i oppreisning fra hvert av medlemmene i revygruppen som kalte henne «nazifrisør» i sangen om «en hårsår frisør fra Bryne». Forestillingen «Løgnasevangeliet» ble sett av 25.000 personer.

Retten mente imidlertid at uttrykket «nazifrisør» ikke måtte oppfattes som beskyldning om at «Hodne er nazist eller har nazistiske sympatier eller holdninger.»

Brynefrisøren må dermed betale 261.825 kroner i saksomkostningene til medlemmene i revylaget: Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner, Rune Andersen, Bjørn Aslaksen og Pål Mangor Kvammen.

Til NRK sier hun at skal bruke tiden fremover til å vurdere om hun skal anke, men også til å skrive brev.

– Jeg skal skrive brev til kongen og statsministeren og be om hjelp. De hadde så flotte nyttårstaler der de snakket om mobbing, det var som om de snakket til meg. Og nå føler jeg meg mobbet og tråkket på av den norske stat, sier Merete Hodne.

Her kan du lese mer om