ARM I ARM: Etter middagsselskapet hos Støre fredag kveld, støttet han hedersgjest Clinton til bilen på glattisen. Foto: MATTIS SANDBLAD

Clinton på fiskemiddag hos Støre: – Det har vært veldig hyggelig

RIS (VG) Hillary Clinton satt fredag kveld til bords med Ap-toppene Jonas Gahr Støre, Anniken Huitfeldt og Hadia Tajik.

Det var Ap-lederen selv som inviterte den tidligere presidentkandidaten, utenriksministeren og førstedamen på middag til sitt hjem på Ris vest i Oslo.

Hun ankom Støres bolig cirka klokken 19.45 fredag kveld, og det var torskemiddag på menyen.

– Sist hun var i Norge i 2012 spiste vi fantastisk fisk i Tromsø, derfor ville jeg servere torsk i dag, fortalte Støre til VG tidligere fredag.

Kom arm i arm etter festen

På grunn av Støres tette program var det ikke Ap-lederen selv som sto over grytene, men en kokk. Festlighetene varte til rundt halv elleve fredag kveld, og på grunn av glattisen i hovedstaden støttet Støre den 71 år gamle hedersgjesten til bilen.

– Det har vært et veldig hyggelig middagsselskap, og interessante diskusjoner om norsk politikk, amerikansk politikk og verdenspolitikk, forteller Støre til VG etter at selskapet er over.

I OSLO: USAs tidligere utenriksminister, senator og førstedame Hillary Clinton (71). Foto: Mattis Sandblad

Han beskriver Clinton som nysgjerrig, og forteller at hun er opptatt av hvordan de nordiske velferdsstatene fungerer. Det ble også tid til å mimre litt om tiden da de begge var utenriksministere, fortalte Støre.

– Hun er også opptatt av helse- og utdanningspolitikk, som vi har snakket om mange ganger før, sier Støre.

– Og hvordan var fisken?

– Den var fantastisk god. Det var sjøkreps fra Vestlandet og skrei fra Lofoten. Vi fortalte også historien om skreien og om torskens opphav og bevegelser, og forvaltningen av fisk i nord. Det hørte med til retten, sier Støre.

VGs reporter på stedet forteller at både politiet og flere amerikanske sikkerhetsfolk var på plass utenfor boligen mens Clinton gjestet Støre.

HOS STØRE: Hillary Clinton var invitert på torskemiddag hos Støre fredag kveld. Foto: Mattis Sandblad

Støre sa i en tekstmelding til VG tidligere fredag at han og Clinton var nære kolleger i fire år, og at hun er en av dem han kom nærmest under sin tid som utenriksminister.

– Både personlig og politisk, sa Støre.

– Vi har holdt kontakten, jeg har besøkt henne hjemme i Washington og hva er hyggeligere enn å invitere henne og gode kvinnelige kolleger hjem på middag på kvinnedagen.

PÅ VEI TIL TORSK: Anniken Huitfeldt på vei til middagsselskap hos Støre fredag kveld. Der er det torsk på menyen. Foto: MATTIS SANDBLAD

Tidligere fredag holdt Clinton tale på en kvinnekonferanse på Handelshøyskolen BI, hvor hun var hovedtaler.

Clinton gjorde det for tre dager siden klinkende klart at hun ikke ville gå opp mot Donald Trump igjen i presidentvalget i 2020.

Hillary Clinton feiret kvinnedagen på BI – disse studentene var heldige og fikk selfie:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder