1995: Dette er det eneste bildet, så vidt vi vet, som finnes av den aller første VG Nett-forsiden - 10. oktober 1995. Foto: VG Nett

VG Nett fyller 10 år 10. oktober!: Slik startet VG Nett-eventyret

(VG Nett) Da VG gikk på nett 10. oktober 1995 var det ingen som trodde det skulle være Norges største nettavis 10 år senere.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 14 år gammel

- Vi var jo de glade amatører. Aviser på internett hadde begynt å komme i USA, men på det tidspunktet var det ingen mennesker som hadde tjent penger på internett og vi hadde ingen anelse om hvor langt dette ville gå.

1995: Dette eksempelet er også fra VG Netts første år, 1995. Foto: VG Nett

- Det var champagne da vi passerte 5000, så man kan jo trygt si at det har skjedd litt. Jeg husker jo også at vi i starten hadde helt statiske annonser. Det var ikke mulig å klikke på dem, sier Borglund og ler.

Hvis du ønsker å se hvordan VG Nett så ut fra 1997 og frem til i dag, finner du en rekke linker på denne siden.
Stor skepsis

Han husker også godt skepsisen til nettavisene og frykten for papiravisens bortgang da nettavisene kom. Det var mange som mente at nettaviser ikke hadde noe på internett å gjøre.

- Vi var redde for at nettet skulle eliminere avisen. Det tok for eksempel litt tid før vi publiserte stoff som kunne ødelegge for avisen. Også var det mange som mente internett bare var søppel. Det var ikke til å stole på.

- I dag kan man si at det var helt riktig at nettet ødela for avisene, men økonomisk er man jo virkelig i ferd med å ta det igjen, sier Borglund.

Forandring fryder

1997: Slik så det ut da VG Nett presenterte sitt nye utseende i 1997. Foto: VG Nett.

Den neste store forandringen kom på vårparten i 2001. Da fikk VG Nett nytt utseende igjen - en design du kjenner godt igjen på dagens forside.

VG Nett har gått fra 11 artikler om dagen og noen få tusen lesere på midten av 90-tallet, til å bli norges største nettavis med godt over 100 artikler og nesten 1 million lesere hver dag.

I tillegg er VG Nett i dag preget av nyhetsvideoer, live konserter, nettmøter, diskusjoner, avstemninger, egen radio, vektklubb og datingtjeneste - for å nevne noe.

2001: VG Nett pusses opp og får nytt utseende igjen. Foto: VG Nett

I forbindelse med 10-årsjubileumet oppfordrer vi nå leserne til å fortelle hvordan internett og VG Nett preger har preget og preger deres hverdag.

Det har skjedd enorme forandringer på veien til dagens situasjon, og vi vil at du skal skrive om ditt forhold til internett.

Hvis du blir med og skriver er du også med i trekningen av kule premier fra VG-shopen.

Du kan skrive og lese hva andre har skrevet her!

2005: VG Nett anno 2005. Foto: VG Nett

Flere artikler

 1. Trosset forbud: Skapte mediehistorie med VG Nett

 2. VG Netts 10 første år

 3. Slik er VG Netts nye forside

 4. VG Nett mest lest - noensinne!

 5. Over en million leser VG Nett hver dag!

Fra andre aviser

 1. Tyve år med nyheter på nett

  Bergens Tidende
 2. Ti år med bt.no

  Bergens Tidende
 3. Kunsten å fornye seg

  Bergens Tidende
 4. Tekst er verdt å betale for

  Aftenposten
 5. - I begynnelsen var dette en kuriositet

  Fædrelandsvennen
 6. Flere nettaviser vil ta betalt

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder