Styrelederen i Vinmonopolet vurderer sin stilling

Styrelederen i Vinmonopolet, Harald Arnkværn, vil vurdere sin stilling etter at Datatilsynet har anmeldt Vinmonopolet for flere brudd på personopplysningsloven.

  • NTB

- Det er klart jeg vil vurdere min stilling, men det er ikke dermed sagt at jeg fratrer, sier Arnkværn til NTB.

Datatilsynet har anmeldt Vinmonopolet blant annet for å ha gått gjennom e-post til ansatte uten at de aktuelle personene fikk informasjon på forhånd. Først gjennom medieoppslag i ettertid ble saken kjent for de ansatte. Dermed mistet de muligheten til å ivareta sine rettigheter etter personopplysningsloven, mener Datatilsynet.

Grønt lys

- I den grad min arbeidssituasjon i Vinmonopolet vil bli hindret av anmeldelsen, vil jeg stille min plass til disposisjon. Men det er ikke en beslutning nå. Det er en vurdering jeg vil gjøre over noe tid, etter å ha snakket med mitt styre, de ansatte og ikke minst med departementet som er eier, sier Arnkværn.

Styreleder Arnkværn ga privatetterforsker Erling Grimstad grønt lys for å gå gjennom arbeidsrelatert e-post for fem ansatte. Styrelederen holder fast ved at det var en riktig beslutning.

- I den situasjon polet befant seg, mente jeg det var riktig, og det mener jeg fortsatt. Datatilsynet mener hensynet til den individuelle veier tyngre enn virksomhetens forhold i denne saken. Det spørsmålet skal politiet ta standpunkt til, og jeg vil forholde meg til politiets senere vurdering, sier Arnkværn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder