Jakter på utenlandsk mann

Inntrenger skal ha lagt kondomer på bordet og gått i dusjen

KONGSVINGER (VG) Drapsetterforskerne leter nå etter en mann av utenlandsk opprinnelse.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Han skal være identisk med mannen som ifølge et sentralt vitne dusjet i drapsofferet Cathrine Halvorsens leilighet mandag kveld, et døgn før hun ble drept.

Mye kan tyde på at etterforskningen nå er på vei inn i en ny og interessant fase.

Ifølge politivitnet (51) hadde mannen dukket opp i leiligheten og lagt en pakke kondomer på bordet. Deretter kledde han av seg og gikk i dusjen, hevder vitnet.

Tilnærmelser

Han skal ha kommet med seksuelle tilnærmelser. Halvorsen skal ha ringt vitnet mens den uønskede mannen dusjet, men da vennen kom til leiligheten noen minutter etter, var mannen forduftet.

VG er kjent med at kriminalteknikerne har undersøkt Halvorsens bad på jakt etter hår og andre mulige DNA-spor fra den mystiske mannen. Også i går, en drøy uke etter drapet, jobbet åstedsgranskerne i leiligheten med kjemiske midler for å fremkalle eventuelle blodspor og avtrykk.

Politiet er sparsomme med informasjon om den påståtte inntrengeren. VG vet at etterforskerne fortsatt jobber på spreng med å kontrollere vitneforklaringene om denne mannen. Årsaken er at de frem til nå har stått overfor et dilemma: om de kan stole helt og fullt på vitnet.

- Vi er kjent med vitneforklaringen og ønsker selvfølgelig at denne mannen tar kontakt med oss. Han vet selv hvem han er, sier politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidisktrikt.

Ingen konkrete navn

Ifølge Thoresen sitter ikke politiet med noe konkret navn eller kjent identitet på den mystiske mannen. VG vet imidlertid at etterforskerne tirsdag ettermiddag kontaktet det statlige mottaket for asylsøkere på Kongsvinger, med spørsmål om beboere der. Mottaket ligger bare et steinkast fra Cathrine Halvorsens arbeidsplass.

- Jeg kan bekrefte at politiet har ringt hit til oss, men jeg kan ikke kommentere hva vi snakket om. Jeg oppfatter ikke henvendelsen som dramatisk, sier mottaksleder Anne Løvlien.

Løvlien ønsker ikke å opplyse om noen av beboerne er forsvunnet eller savnet fra mottaket eller asylhotellet i den senere tid.

Etter det VG kjenner til, ønsker politiet å komme i kontakt med minst én bestemt navngitt mann. Grunnen til interessen skal være at personen ikke har hentet sine stønadspenger den siste tiden. Politiet aner imidlertid ikke om denne mannen er identisk med inntrengeren i Cathrine Halvorsens leilighet forrige uke.

Etterforskerne samufarer også den dreptes omgangskrets på leting etter mannen. VG får bekreftet at 34-åringen kjente flere menn av utenlandsk opprinnelse.

Registrert

Alle asylsøkere som kommer til Norge, blir registrert med fotavtrykk og fingeravtrykk. Dersom gjerningsmannen er en asylsøker, og han har etterlatt seg slike spor på åstedet, vil politiet i så fall raskt kunne finne hans identitet.

Etter det VG kjenner til, skal den utenlandske mannen som politiet søker etter, ha en slektning som bor i nærområdet til den drepte Cathrine Halvorsen (34). Fortsatt sier politiet at de både tror og håper på en rask oppklaring.

- Det er fortsatt vårt håp at vi skal oppklare denne saken raskt, sier politiadvokat Rolf Thoresen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder