Spilte krigsspill i stortingssalen

Mens Stortinget diskuterte Irak og bombingen i Afganistan, satt en av stortingsrepresentantene på plassen sin og spilte krigspill.

Artikkelen er over 17 år gammel

Det var NRK Dagsrevyen som i går filmet stortingsrepresentanten bakfra mens han spilte på sin håndholdte datamaskin. Man kunne ikke se ansiktet på representanten, og navnet på vedkommende ble ikke nevnt.

Men flere på Stortinget mente i går kveld bestemt å gjenkjenne dataspilleren som lederen av Stortingets justiskomite - Høyres Trond Helleland.

VG forsøkte i hele går kveld å få kontakt med Helleland, men han var som sunket i jorden. Han var svarte verken på hybelen i Oslo eller hjemme i Drammen. Den profilerte Høyre-mannen fra Buskerud svarte heller ikke på beskjeder som ble lagt igjen på hans mobilsvarer.

Til Thailand

Høyre-folk VG snakket med i går kveld viste til at han hadde reist hjem for å pakke kofferten. I dag reiser justiskomiteen på tur til Thailand.

Aps Marit Nybakk var selv i stortingssalen under spørretimen i går, og deltok aktivt i debatten.

Hun så ikke selv TV-innslaget, men ble informert om saken i går kveld.

Nybakk er mildt sagt fortørnet:

- At en stortingsrepresentant sitter og spiller krigspill i salen mens så alvorlige spørsmål som krig og fred blir debattert, setter oss alle i et dårlig lys, sier hun.

- Makabert

- Representatene skal ha respekt for stortingssalen og debatten som pågår. Å sitte på plassen sin og spille krigsspill er makabert, legger Nybakk til.

Hun viser til at hvis en stortingsrepresentant på død og liv ønsket å spille dataspill i stedet for å følge med i en debatt om Irak og Afganistan, burde han gjort dette på kontoret.

- Representantene har full anledning til dette på kontoret, der det er direkteoverføring av debatten i salen, sier Nybakk.

Ikke tilgjengelig

VG lyktes ikke å få kommentarer fra Stortignets presidentskap i går kveld. Stortingspresident Jørgen Kosmo var ikke tilgjengelig, visepresident Inge Lønning (H) er på komitereise i Tyrkia.

- Jeg kjenner ikke til dette, men regner med å bli informert i morgen tidlig (i dag, red.anm), sier Berit Brøryb (Ap) i presidentskapet.

Heller ikke ledelsen i Høyres stortigsgruppen var tilgjengelig for kommentar sent i går kveld.

Mer om

  1. Irak

Flere artikler

  1. Skjerper tonen mot Saddam

  2. Spesialstyrken har fått tidsfrist

  3. Bondevik frykter krigsmotstand

  4. Bush truer med atomvåpen

  5. Krekar: - Vil krige mot Saddam

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder