Blotter angrep 12-årig jente

Advarer mot å la barn bade alene

Mannen snek seg innpå de to 14-åringene og onanerte åpenlyst foran dem. Dagen etter rev han bikini-toppen av en 12-åring.

  • Hege Paulsen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Politiet advarer nå foreldre mot å la barn oppholde seg i Østmarka i Oslo uten tilsyn av voksne.

Advarselen kommer etter at svært unge jenter ved to tilfeller har blitt oppsøkt av en mann som har blottet seg, onanert og befølt en av jentene.

Snek seg innpå

Den første episoden skjedde da to 14 år gamle jenter var på badetur mandag denne uken. De satt på et svaberg ved Ulsrudvannet i Østmarka, da mannen snek seg innpå dem bakfra.

- Mannen sto mindre enn en meter fra jentene, og onanerte til han fikk utløsning, sier politioverbetjent Inge Sundeng ved Manglerud politistasjon.

Jentene skrek da de fikk øye på mannen. Da han var ferdig med «ærendet» dro han på seg shortsen og løp fra stedet.

Politiet har mistanke om at samme person var på ferde i samme område dagen etter.

- Tirsdag fikk vi melding fra to jenter på 12 år som var på badetur ved Nøklevann. De vasset i vannkanten da en mann kom bort og spurte om han kunne ta bilder av dem. Dette sa de ja til, forteller Sundeng.

Mannen nøyde seg imidlertid ikke med å knipse jentene. Han tok tak i den ene jenta, dro av henne bikinitoppen og befølte henne på overkroppen.

- Det er bare 10 minutter å gå mellom de to badeplassene, og vi har mistanke om at det er samme person som har vært på ferde, sier Sundeng, og legger til at det etter forholdene står bra til med de to jentene.

Da mannen løp av gårde fra den første episoden, ble han observert. 14-åringene og vitnet har gitt et godt signalement av mannen. Han er en rundt 30 år gammel nordmann, slank, cirka 1,80 meter høy og med kort lyst hår. Han hadde på seg grønn T-skjorte, grønn shorts og brune og hvite joggesko.

- Beskrivelsen vi har fått av 12-åringene stemmer ganske bra overens med beskrivelsen vi fikk av 14-åringene og vitnet dagen før. Mannen som var på ferde tirsdag, hadde imidlertid blå shorts. 12-åringene mener han hadde halvlangt hår som var dratt stramt bakover. Vi jobber likevel ut fra teorien om at det dreier seg om samme mann, sier Sundeng.

Har DNA-spor

Politiet har sikret seg DNA fra blotteren etter den første episoden, og sjekker den opp mot menn som er dømt eller mistenkt for lignende forhold.

- Vi har en navngitt mann i søkelyset. Han er tidligere straffedømt, men ikke for sedelighetssaker, sier Sundeng.

Vaktholdet i Østmarka økes som en følge av de to episodene. Ifølge Sundeng skal sivile politimenn holde oppsikt med badeplassene i den tiden barn og unge bader.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder