DRAPSTILTALT: Mannen som nå er tiltalt for både drap og drapsforsøk på kona, ble pågrepet 17. juni i fjor. Foto: HALLGEIR VÅGENES, VG

Mann (48) tiltalt for å ha drept sin kone (42) i Bergen

Ektemannen er også tiltalt for drapsforsøk mot kona bare noen dager i forveien.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

OBS: 29.01.2019 ble det kjent at denne saken er henlagt av Riksadvokaten etter bevisets stilling.

Den 42 år gamle kona ble funnet død i sengen sin om morgenen den 25. april i fjor, men først onsdag denne uken har riksadvokaten beordret tiltalebeslutning i saken, skriver politiet i en pressemelding.

Mannen ble pågrepet i deres felles hjem i Åsane 17. juni i fjor.

Ifølge tiltalen kvalte han kona til døde natt til 25. april. Fredagen i forveien skal han ha servert henne mat som inneholdt dødelig gift. Kvinnen skal ha kjent en bitter smak og derfor kastet maten, ifølge tiltalen.

– Min klient stiller seg helt uforstående til tiltalen. Han synes det er uvirkelig at politiet kan mene at han er en drapsmann uten at det er bevist at hun er død som følge av en drapshandling, sier mannens forsvarer Erik Mjelde til VG.

les også

Polititeori: Drapssiktet ektemann planla å ta livet av kona

Har felles barn

De to har ett felles barn, som nå ivaretas av barnevernet i Bergen.

– Dette er en stor tragedie for gutten. Alle klarer til en viss grad å forestille seg hvordan det er å ha en mor som er død og en far som er tiltalt for å ha drept henne. Jeg håper rettsprosessen vil kunne gi sønnen svar, slik at det vil kunne bli lettere for ham å forsone seg med det som har skjedd, sier sønnens bistandsadvokat Einar Drægebø til VG.

VG-dokumentar: Partnerdrapene i Norge 2000-2017

Han tror det vil være en lettelse for sønnen å få rettssaken overstått.

– Min vurdering av bevisene i saken, er at det er riktig å utferdige en tiltalebeslutning.

Fryktet hun ville bli drept

VG har tidligere skrevet at politiet få dager før kvinnen ble funnet død, fant et notat på hennes telefon. I det aktuelle notatet skrev 42-åringen at hun fryktet ektemannen og at hun var redd for at han ville drepe henne med gift.

I tillegg kom det frem av innholdet på telefonen at kona ville bryte ut av ekteskapet og at hun hadde konfrontert ektemannen med sine fremtidsplaner.

I en kjennelse om varetektsfengsling av mannen går det frem at han hadde liten tilknytning til personer i Norge, og at han har gjort søk på nettet etter jobbmuligheter i Qatar.

Både siktede og hans avdøde kone er av utenlandsk opprinnelse. Den drapssiktede ektemannen innvandret til Norge fra Iran på slutten av 1980-tallet. Hun er opprinnelig fra India.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder