FILMET OVERGREP: Samboerparet i 30-årene er tiltalt for grov voldtekt av en liten jente og må tirsdag møte i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø. Det er satt av tre dager til rettssaken. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Par tiltalt for grove voldtekter mot fireåring

Et samboerpar i 30-årene må tirsdag møte i Øst-Finnmark tingrett tiltalt for grove voldtekter mot en fireåring. Overgrepene har ifølge tiltalen blitt filmet.

  • peter.talos@ntb.no

Samboerparet i Øst-Finnmark ble pågrepet etter at Kripos hadde en omfattende aksjon mot nettovergripere og personer som lastet ned og delte overgrepsmateriale på internett. Begge har sittet i varetekt siden 21. mars.

les også

Seksbarnsfar tiltalt for voldtekt og vold mot kone og barn i 19 år

Tiltalen er tatt ut av tatt ut av Troms og Finnmark statsadvokatembeter og ble klar for bare noen dager siden. Paret er tiltalt for grove voldtekter som er skjedd gjentatte ganger og på en særlig krenkende måte mot barnet. De mest alvorlige forholdene i tiltalen er påtalt etter ordre fra Riksadvokaten og har en strafferamme på 21 års fengsel.

Tilstått

les også

Fotballtrener dømt til fengsel for seksuell krenkelse av mindreårige gutter

Av den detaljerte tiltalen går det fram at det særlig er mannen som har begått overgrepene mot den lille jenta helt opp mot tidspunktet for pågripelsen.

– Kvinnen var til stede og medvirket således til overgrepene og filmet deler av disse, går det fram av tiltalen.

Mannen skal, ifølge Sør-Varanger Avis , ha tilstått deler av siktelsen. Hans forsvarer, advokat Vidar Zahl Arntzen, har ikke ønsket å kommentere tiltalen.

Nekter straffskyld

les også

Mann dømt til ti måneders fengsel for å ha bestilt seksuelle overgrep mot barn

– Kvinnen erkjenner ikke straffskyld fordi hun har vært utsatt for en tvangssituasjon, sier hennes forsvarer, advokat Gisken Brungot til NTB.

Paret skal ha framstilt minst 11 fotografier og tre videofilmer på til sammen 20 minutter fra voldtektene av barnet.

Da politiet gjennomgikk boligen fant de også 39.000 overgrepsbilder- og filmer med en spilletid på mer enn 30 timer.

Det egenproduserte materialet skal imidlertid ikke ha blitt delt på nettet.

– Film eller bilder av fornærmede skal ikke ha blitt delt via fildelingsnettverk. Ut over dette kan jeg på nåværende tidspunkt ikke å uttale meg til mediene om saken, sier statsadvokat Torstein Hevnskjel til NTB.

Lukkede dører

Samboerparet har selv to barn, men tiltalen omfatter ikke overgrep mot dem. Begge barna blir tatt hånd om av barnevernet, får NTB opplyst av kvinnens forsvarer.

Det er gjennomført en rettspsykiatrisk undersøkelse av begge de tiltalte. Det er spørsmålene om tilregnelighet og om det er fare for gjentakelse som har vært vurdert.

– Tingretten har avsagt en kjennelse om at saken går for lukkede dører. Pressen gis adgang, men ilegges forbud mot referat om noe som helst som kan identifisere de tiltalte og fornærmede, opplyser statsadvokat Hevnskjel til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder