ETTERLYST AV INTERPOL: Drapssiktede Makaveli Lindén er nå etterlyst verden over av Interpol. Han skal ifølge politiet ha reist med toget til Stockholm 16.56 samme dag. Foto: NTB scanpix og Politiet

Politiet om drapsjakten: – Dro til Sverige 16.56 samme dag

Etterforskning og informasjon som har kommet inn i løpet av helgen gjør at mistanken mot svenske Makaveli Lindén (20) er styrket, bekrefter politiet overfor VG.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Makaveli Lindén er etterlyst over hele verden, siktet for drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) på Majorstuen i Oslo for én uke siden.

Gjennom helgen skal politiet ha mottatt mye ny informasjon.

Mandag bekrefter politiinspektør Grete Lien Metlid at Lindén dro fra landet kort tid etter drapet.

– Vi har opplysninger som går på at han drar fra Oslo og til Sverige. Han dro senere samme dag som ranet og drapet, sier Metlid til VG.

Ifølge TV 2-programmet «Åsted Norge» tror politiet at siktede tok toget mot Stockholm klokken 16.56.

Har du tips i saken? Ta kontakt med VGs journalister på e-post her eller på kryptert melding via Signal eller WhatsApp til +4792088655.

PÅ RØMMEN: Politiet har i en uke jaktet Makaveli Lindén etter at Heikki Bjørklund Paltto ble funnet drept i sin egen leilighet på Majorstuen i Oslo. Foto: Mattis Sandblad

Metlid sier politiet har sikker observasjon av mistenkte i Sverige. I en pressemelding mandag opplyser politiet at Lindén hverken skal befinne seg i Norge eller i hjemlandet. Politiet leter derfor etter ham i et tredje land.

Hvilket land det er snakk om ønsker ikke politiet å kommentere nærmere.

– Vi har sagt at vi jobber også med at han ikke er i Norge eller Sverige, men han er ikke pågrepet så jeg kan ikke si noe mer enn det.

les også

Lindén ble satt på isolat i august: Fengselet fryktet for ansattes liv og helse

Var på besøk

Ifølge politiet skal Makaveli Lindén ha vært på besøk i Oslo i noen dager. Metlid ønsker ikke å gi noe mer informasjon om hvem han skulle besøke her, eller hvor mange dager han var i Norge.

– Han har ikke bodd her. Vi vet noe mer om det, men vi går ikke ut med det nå, sier Metlid.

– Han har hatt et sted å sove?

– Vi har hatt opplysninger om det, ja.

Videre er hun tydelig på at veldig mye av politiets etterforskning dreier seg om å lokalisere og pågripe 20-åringen. Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum i saken:

– Senest i dag fikk vi inn noen opplysninger som må undersøkes, sier Metlid.

SJEF: Politiinspektør Grete Lien Metlid er leder for Etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt. Foto: Hansen, Frode

– Unndrar seg politiet

Politiet jakter fortsatt på svensken som har vært på rømmen i en uke.

– Vi mener at det fremstår som om han unndrar seg politiet, for å si det sånn. Det er ikke sånn at vi er i mål med all etterforskning eller har svar på alle spørsmål, sier Metlid.

Makaveli Lindén skal blant annet ha betalt varer han kjøpte på MIX Skøyen med kontanter.

– Har dere mistanke om at han får hjelp til å skjule seg av andre?

– Det kan vi ikke utelukke, sier hun.

les også

Makaveli Lindén til politiet: Gikk med kniv «for å beskytte mitt liv»

Sitter på mye videomateriale

– Vi har veldig mye videomateriale her. Foreløpig har vi ikke gått ut med mer. Vi vet mer om det enn det vi har gått ut med, men vi vil ikke gå ut med mer om det nå, forteller politiinspektøren.

Etter at politiet offentliggjorde både bilde og navn på 20-åringen har de fått inn mye informasjon. Metlid forteller at politiet kontrollerer tipsene de får opp mot overvåkningsvideoer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder