SKJEDDE HER: Innsatsleder Anders Bru var lørdag kveld i blokken der en person i 30-årene ble skutt og drept. Foto: TORE KRISTIANSEN

Nittedal: Drapssiktet hevder han skjøt kompisen ved et uhell

Mannen som lørdag ble siktet for drapet på en mann i Nittedal, hevder det er snakk om et vådeskudd.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var mannen i 40-årene som selv ringte ambulanse og fortalte om hendelsen klokken 18.48 lørdag kveld, opplyser mannens forsvarer, advokat Per Ove Marthinsen, til VG.

Mannen ble pågrepet kort tid etter hendelsen og har siden vært gjennom tre lange politiavhør.

– Han har forklart det som et rent uhell, en straffri handling, og er dypt fortvilet over det som har skjedd, sier Marthinsen.

– Utførte førstehjelp

Ifølge den drapssiktede mannen spiste han og kompisen i 30-årene middag hjemme hos siktede da hendelsen inntraff.

– Han ringte umiddelbart 113 og satte også i gang hjerte- og lungeredning. Han gjorde alt riktig etter at skaden var skjedd, sier mannens forsvarer.

ÅSTEDET: Her, på en adresse i Nittedal, ble en mann skutt og drept lørdag kveld. Foto: TORE KRISTIANSEN

Den drapssiktede mannen vil fremstilles for varetektsfengsling mandag, opplyser politiadvokat Sindre Stave til VG. Han forteller videre at politiet nå jobber med å få oversikt over saken.

Politiet vil under fengslingsmøtet på mandag be om fire ukers varetekt. Marthinsen opplyser til VG at hans klient vil motsette seg fengsling.

Politiet har beslaglagt det de mener er drapsvåpenet, opplyser forsvareren til VG. Det er snakk om et håndholdt skytevåpen.

– Det er et våpen han har ervervet på lovlig vis. Det opplever jeg ikke som bestridt, sier Marthinsen.

BOR HER: Det var i denne blokken, i leiligheten der den drapssiktede bor, at skuddet av avfyrt lørdag kveld. Foto: Tore Kristiansen

I tillegg har politiet beslaglagt både mobiltelefon og PC. Den drapssiktede mannen har ikke motsatt seg dette, fordi han ønsker å samarbeide med politiet, ifølge forsvareren.

Pårørende varslet

Det var klokken 18.48 lørdag at politiet fikk melding om skyting på en adresse i Nittedal. En mann ble raskt pågrepet, mens en mann i 30-årene ble fraktet til Ullevål sykehus. Der ble han bekreftet omkommet ved 21-tiden.

Mannens pårørende er søndag varslet om hendelsen, bekrefter Øst politidistrikt overfor VG.

les også

Mann skutt og drept i Nittedal

Krimteknikere var lørdag kveld på stedet og sikret spor. I tillegg ble det gjennomført en rundspørring i nabolaget, skriver Romerikes Blad.

«Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet å gå ut med detaljer fra avhøret», skriver politiet i en pressemelding søndag ettermiddag.

Lørdag kveld ble det i utgangspunktet avtalt at mannen ikke skulle avhøres igjen før søndag formiddag, men på grunn av mannens helsetilstand, bestemte man at han likevel skulle avhøres kl. 2 natt til søndag, ifølge Marthinsen.

Avhøret varte i omkring to timer. Søndag ettermiddag er han altså avhørt for tredje gang. Politiadvokat Stave opplyser til VG det ikke blir flere avhør før fengslingsmøtet mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder