SPESIALBEHANDLING: Gro Harlem Brundtland. Foto: Scanpix

- Gro fikk særbehandling i norsk helsevesen

(VG Nett) Gro Harlem Brundtland skal ha fått helsebehandling i Norge som krever spesiell godkjennelse av franske myndigheter.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Hovedregelen er at ved flytting til utlandet, har du ikke rettigheter til helsetjenester i Norge, sier direktør for pensjon og ytelser i Nav, Hilde Olsen, til Dagbladet.

Hun uttaler seg på generelt grunnlag, men opplyser at planlagt behandling eller kontrollundersøkelser ikke dekkes.

Den tidligere statsministeren og mannen Arne Olav Brundtland er bosatt i Frankrike. Hun fikk likevel gjennomført to hofteoperasjoner i Norge i fjor, ifølge Dagbladet.

LES OGSÅ:Gro flytter til Norge

- Ikke noe hyggelig

- Planlagt behandling eller kontrollundersøkelser hjemme i Norge dekkes ikke, sier Olsen til avisa.

I et eksklusivt intervju med VG, forteller derimot den tidligere statsministeren om mediepresset.

- Det er ikke noe hyggelig å være gjenstand for slik negativ oppmerksomhet. Ikke for oss, ikke for familien og for så vidt heller ikke for Arbeiderpartiet, sier Gro til VG.

Hun sier også at hun vil gjøre alt hun kan for å rydde opp i skattesaken.

Riktig av Gro å flytte hjem?

- En betent sak

Dagbladet har hatt kontakt med flere norske pensjonister i utlandet som sier de ikke har fått mulighet til operasjoner i Norge, blant dem en pensjonist i Frankrike.

- Denne saken er betent. Det kan ikke være slik at Gro Harlem Brundtland har sitt eget regelverk og så gjelder det noe helt annet for alle andre, sier Harald Nesvik (Frp), leder av Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder