SIER NEI: Frps nestleder Per Sandberg mener det er snakk om «positiv forskjellsbehandling» når de sier nei til muslimske privatskoler. Foto: Scanpix

Angriper Frp-topp for rasisme

Islamsk Råd mener Frp-topp Per Sandberg har uttalt seg rasistisk fordi han har sagt nei til en muslimsk grunnskole.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Nå vil organisasjonen, som representerer 40 muslimske moskeer med til sammen 60000 medlemmer, undersøke mulighetene for å anmelde Frp til Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Bakgrunnen er at Frp i Oslo sa nei til forslaget om å bygge en muslimsk privatskole i Oslo, noe byrådspartner Høyre hadde gitt grønt lys til.

Les også:Vil starte muslimsk skole i Oslo.

- Forskjellsbehandling

Frp behandlet saken på høyeste hold, og nestformann Per Sandberg gikk i forrige uke ut og sa at forslaget ble stoppet utelukkende fordi det var snakk om en muslimsk privatskole. Dette har fått Islamsk Råd til å se rødt.

- Frp er ikke i prinsippet imot religiøse privatskoler, men sier nei til denne skolen fordi den er muslimsk, sier generalsekretær i Islamsk Råd, Shoaib Sultan til VG.

- Når de vil forskjellsbehandle muslimer slik mener vi det rett og slett er rasisme, fortsetter Sultan.

Per Sandberg innrømmer at det er forskjellsbehandling.

Les også:Solhjell skeptisk til muslimsk skole.

- Barna blir isolert

- Her er det snakk om nødvendig, og positiv forskjellsbehandling: Vi gikk mot prinsippet om å støtte privatskoler, fordi en muslimsk privatskole ville ført til at barna ble isolert fra det norske samfunnet, sier Sandberg til VG.

En muslimsk skole ville dermed hindret integrering, mener Frp-toppen.

- Det kunne ført til at barna ble en underklasse. Hvis en kristen privatskole isolerer barna fra det øvrige samfunnet, ville jeg også sagt nei. Men ingenting tyder på at det er tilfellet for kristne skoler.

- På rett spor

Rasisme-anklagene tar han med stor ro.

- Det viser at jeg er på rett spor når Islamsk Råd kaller meg rasist, sier Sandberg.

Likestillings- og diskrimineringsombud, Beate Gangås, sier at de vil se på saken, om den meldes inn.

- Det er ingen tvil om at det å støtte én type privat, religiøs skole, men ikke en annen, er forskjellsbehandling. Hvis dette er usaklig forskjellsbehandling er det diskriminering, og jeg synes det er vanskelig å se en saklig grunn i dette tilfellet, sier Gangås.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder