ÅPENHJERTIG: Geir Lippestad (48) tegner i boken «Det vi kan stå for» et åpenhjertig bilde av rollen som forsvarer for Norges mest forhatte mann. Foto: HELGE MIKALSEN
ÅPENHJERTIG: Geir Lippestad (48) tegner i boken «Det vi kan stå for» et åpenhjertig bilde av rollen som forsvarer for Norges mest forhatte mann. Foto: HELGE MIKALSEN

Lippestad om kritikken: Teoretisk

INNENRIKS

(VG Nett) - Det alle glemmer, er hva klienten selv mener. Er det Elden som skal definere dette? spør den bokaktuelle Geir Lippestad.

Publisert: Oppdatert: 30.04.13 21:22

I dagens VG går en rekke kjente advokater ut mot Lippestads bok og mener advokaten bryter taushetsplikten mellom seg og sin klient. Dette er Lippestads svar:

- Vi har hatt en dialog med Breivik. Han har lest fått lese alle innlegg i avisene fra diverse advokater, samt innvendingene fra forsvarergruppen. Han har ingen innvendinger om hvordan han er omtalt eller innvendinger mot opplysninger i boken.

- Har Breivik lest boken på forhånd?

- Nei, men min omtale av ham og hans tankegods er grundig diskutert med ham. Vi har hatt kontakt med Breivik etter at boken kom ut. Jeg har bedt advokat Tord Jordet (ved Advokatfirmaet Lippestad, journ.am.) ta dialogen rundt innvendinger mot boken, slik at jeg ikke i ettertid kan kritiseres for at Breivik ikke har fått all informasjon eller på noen måte er påvirket av meg.

- Var Breivik klar over at du ville skrive bok da du var hans klient?

- Han var kjent med at jeg skulle skrive bok, og han har gitt tilsagn til at jeg kunne skrive bok.

Lippestad er glad for at boken skal behandles i Advokatforeningen, men opplever at kritikken mot boken har vært for teoretisk.

- Tidligere bistandsadvokater i rettssaken legger til grunn at dette ikke er i klientens interesse. Men Breivik anser ikke at hans interesser på noen måte er brutt. Når han synes mine opplysninger om ham i boken er uproblematisk, er diskusjonen som er reist, av ren teoretisk verdi.