TRUET PÅ LIVET: Forfatter Odd Isungset. Foto: Scanpix

Forfatter av Nygaard-bok ble drapstruet

Forfatteren Odd Isungset ble truet på livet da han i høst ga ut en bok om attentatet mot William Nygaard. En nær venn av tidligere politiker Jan Simonsen er anmeldt for truslene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Mannen blir omtalt i boken om Nygaard-saken, men ikke i forbindelse med selve drapsforsøket, melder NRK. Isungset tror likevel truslene har sammenheng med bokutgivelsen.

- Han som har truet meg, er en nær venn av tidligere justispolitiker Jan Simonsen, og jeg rettet et visst søkelys på hans virksomhet i boka, så det er naturlig å tro at det er en sammenheng.

Den anmeldte mannen skriver i en e-post til Dagsavisen at han ringte Isungset «etter noen pils for mye». Han hevder at han ikke hadde til hensikt å true noen.

Isungset har mottatt en rekke truende telefonsamtaler etter at boka hans kom ut i slutten av september, og saken etterforskes av politiet i Asker og Bærum.

Attentatet mot tidligere forlagssjef William Nygaard fant sted i 1993. Det er aldri blitt funnet noen gjerningsmann, men det antas at drapsforsøket hadde sammenheng med Aschehougs utgivelse av Salman Rushdies bok «Sataniske vers».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder