AKSJONERTE: To Greenpeace-aktivister utkledd som isbjørner klatret onsdag morgen opp i riggen West Hercules. FOTO: Greenpeace/NTB Scanpix

Utsetter verdens nordligste oljeboring

Samtidig som Statoil utsatte boringen i Hoop-området i Barentshavet til neste år, aksjonerte Greenpeace onsdag mot en rigg som skal bore i nord.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den opprinnelige planen var å starte boring i Hoop-området etter at det var boret fire brønner ved oljefunnene Skrugard i Barentshavet.

Nå har planene endret seg, og Statoil utsetter dermed verdens nordligste oljeboring, skriver Stavanger Aftenblad.

To Greenpeace-aktivister utkledd som isbjørner klatret onsdag morgen opp i riggen West Hercules, som ligger inne for oppgraderinger i Ølen i Rogaland.

- Det finnes mer olje i verden til å ødelegge klimaet flere ganger. Da gir det ikke mening å dra opp i arktiske farvann for å utvinne mer, sier Truls Gulowsen som leder Greenpeace i Norge.

I høst var planen at Hoop skulle bores etter Skrugard-området, men nå blir dette brønn nummer seks og sju i boreprogrammet.

- Vi har en plan om å bore fire brønner i Skrugard. Deretter skal vi bore en brønn i Hammerfest-bassenget, før vi går løs på Hoop. Det betyr at vi først går til Hoop rundt disse tider neste år, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby i Statoil.

På oppdrag fra Statoil skal riggen West Hercules bore flere brønner i Barentshavet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder