VENTER REAKSJONER: SVs nestleder Bård Vegar Solhjell Foto: Nils Bjåland

Solhjell: SV og MDG må slå seg sammen

SV-nestleder Bård Vegar Solhjell mener partiet må slå seg sammen med Miljøpartiet De Grønne. Han vil ha felleslister allerede i 2015.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Solhjell, som var miljøvernminister fram til regjeringsskiftet i høst, sier til Klassekampen at de to partiene må slå seg sammen før det er for seint. - Det er riktig at SV og MDG slår seg sammen, sier Solhjell.

Sperregrensa med et nødskrik

SV klarte med et nødskrik å komme seg over sperregrensa etter åtte år i regjering. Miljøpartiet De Grønne fikk mer oppmerksomhet enn ved noe tidligere valg og ett stortingsmandat.

- Vi var to tusen stemmer unna at to miljøpartier havnet under sperregrensa. For miljøets del har vi ikke råd til å gjøre noe annet enn å slå oss sammen, sier Solhjell til Klassekampen.

Under valgkampen var MDG opptatt av å profilere seg som et blokkuavhengig miljøparti. Toppkandidaten i Oslo, Rasmus Hansson som nå er på tinget, sa blant annet til Dagsavisen at han ville ha med de andre miljøpartiene på en blokkuavhengig allianse.

- Flere vil reagere

Solhjell sier han nå vil jobbe for tettere samarbeid mellom partiene, men erkjenner at han kan vente seg kritikk for forslaget om sammenslåing.

- Jeg vet at mange i SV og MDG er uenig med meg. Flere vil reagere på at jeg går ut på denne måten, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder