ANMELDT: Twitter-kontoen viser en tegning av en person som ligner på Anders Behring Breivik. FAKSIMILE: TWITTER.COM/@NEGERJEGER

Politiet: Mannen bak Twitter-kontoen @Negerjeger har delvis erkjent straffeskyld for rasisme

En mann i 20-årene fra Tromsø er siktet for rasisme. Mannen skal ha kommet med hatefulle ytringer mot muslimer og mørkhudede.

Artikkelen er over seks år gammel

Twitter-kontoen ble ifølge TV 2 anmeldt i forrige uke. Etter det skal Kripos ha jobbet med å spore opp mannen.

- Kripos gjorde noen undersøkelser i forrige uke, og mistenkte at en mann fra vårt distrikt sto bak Twitter-kontoen. Vi fikk saken på fredag, og pågrep ham samme dag, sier påtaleleder Einar Sparbo Lysnes ved Troms politidistrikt til VG.

Utsagn mot muslimer

Twitter-kontoen @Negerjeger er stengt for alle som ikke følger den, men fra kontoen skal det ha kommet en rekke diskriminerende utsagn.

- Det dreier seg om ulike diskriminerende utsagn mot flere grupper. Muslimer går igjen, og mange av utsagnene rettet også mot mørkhudede, sier Lysnes.

På Twitter-kontoen kan man også se et bilde at en person som ligner veldig på Breivik. Han skyter mot en rekke personer.

- Non-whites are overpopulating the planet, heter det på Twitter-kontoens forside.

Bor i Tromsø

Mannen, som bor i Tromsø, er siktet for brudd på straffelovens paragraf 135a, altså diskriminering eller hatefull ytringer mot noen på grunn av deres hudfarge, nasjonalitet eller etninske opprinnelse.

- Han ble avhørt lørdag, og har erkjent at det er han som står bak Twitter-kontoen. Han har også delvis erkjent straffeskyld, uten at jeg vil utdype nærmere hva som ligger i det, sier Lysnes.

Politiet ransaket fredag mannens bolig, og tok beslag i en del datautstyr. Dette vil i tiden fremover bli gjennomgått.

- I etterforskningen vil vi blant annet se på om utsagnene kan karakteriseres som trusler, eller om det kun er hatefulle ytringer om disse gruppene, sier påtalelederen.

Mannen som står bak bloggen ble løslatt etter avhøret lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder