Ennå ingen uromeldinger om syke husdyr

Veterinærinstituttet har inntil onsdag middag ikke fått noen uromeldinger om syke katter og hunder, opplyser avdelingsdirektør Jorun Jarp ved Veterinærinstituttet til NTB.

  • Roar Dalmo Moltubak
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Men vi er forberedt på at slike meldinger kan komme, og vi har et godt apparat til å følge opp. Vi har i lang tid hatt den praksis at dersom det kommer melding om syke husdyr, så skal de undersøkes av veterinær, sier Jarp.

Inntil onsdag middag har Veterinærinstituttet fått inn nærmere 200 døde fugler fra hele landet. 122 av disse var tirsdag ettermiddag undersøkt, og det er ikke påvist at noen av dem var smittet av det farlige fugleviruset.

- Risikoen ikke økt med H5N1-smittet katt

Risikoen for at mennesker skal bli smittet av fugleinfluensa er ikke økt selv om det er funnet en smittet katt på øya Rügen, ifølge tyske helsemyndigheter.Men privateide katter, og også hunder, må holdes i bånd, sier myndighetenes talskvinne Carina Schmidt.

Letingen etter døde fugler fortsetter, og tirsdag ble det funnet 203 døde fugler i strandsonen vest og nord på øya Rügen i Østersjøen der H5N1-viruset først ble konstatert i Tyskland.

Eieren av katten som ble funnet på Rügen med H5N1-viruset tirsdag, har ingen tegn på å være smittet av noen form for influensa. Mannen har regelmessig kontakt med lege.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder