KRAFTIGE SKYTS: Frp-politikeren Endre Skjervø bruker kraftig skyts for å beskrive Frps politiske motstander, Martin Kolberg. Skjervø sammenligner Aps partisekretær med nazistenes propagandaminister. Foto: CAMILLA RYSTE

Sammenligner Kolberg med nazi-minister

HELL (VG Nett) Frp-politiker Endre Skjervø sammenligner Aps partisekretær Marin Kolberg med nazistenes propagandaminister Paul Joseph Goebbels.

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Fremskrittspartiet

Det var fra talerstolen på Frps landsmøte på Rica Hell Hotell i Nord-Trøndelag lørdag Endre Skjervø kom med nazisammenligningen.

Toppkandidaten i Frp Nord-Trøndelag kalte Aps partisekretær for Martin «Goebbels» Kolberg.

Les alt om Frps landsmøte.

- Kolberg sprer hatefulle og løgnaktige påstander om Frp, som er like troverdige som informasjonen Iraks informasjonsminister, komiske Ali, kom med under invasjonen, utdyper Skjervø overfor VG Nett.

Informasjonsminister Mohammed Saeed al-Sahhaf ble en kultfigur under krigen med sine daglige briefinger om hvordan Irak så ut til å vinne. Det tok ikke lang tid før vesten ga ham kallenavnet «komiske Ali».

Ordstyrer på Frp-landsmøtet, tidligere Oslo-ordfører Peter N. Myhre, reagerte spontant på sammenligningen med Goebbels, og påpekte at det var upassende.

- Jeg sa at det var en upassende sammenligning. Mer vil jeg ikke si om saken, nå er vi ferdige med den, sier Myhre til VG Nett.

Propaganda-ekspert

Skjervø forklarer for VG Nett at han er provosert over Kolbergs angrep på Frp.

I NORGE: Den tyske propagandaminister Joseph Goebbels (midten) i Norge under andre verdenskrig. Helt til venstre sees Reichskommissar Terboven. Foto: SCANPIX

- Frps 13 ordførere har bevist at de er i stand til å styre kommune-Norge. Men Kolberg gjør det han kan for å overbevise velgerne om at det ville vært katastrofalt hvis vi etter valget får masse Frp-ordførere, utdyper lokalpolitikeren.

Han understreker at kommentaren er ment ironisk og at han ikke sammenligner Kolbergs politikk med den politikken Goebbels sto for.

Goebbels var propagandaminister i Tyskland fra 1933 til 1945. Som Hitlers minister styrte han tysk presse, radio og filmproduksjon, og var strategen bak Det tredje rikets offentlige presentasjon av seg selv.

Goebbels var beryktet for sine retoriske evner, sin fanatisme og brennende antisemittisme.

Verbal krig

Endre Skjervø mener at Kolberg har startet en verbal krig mellom Frp og Ap.

FÅR GJENNOMGÅ: Marting Kolberg, som i flere år har jaktet på Frp-koden, har gått gjennomgå på Frps landsmøte på Hell i Nord-Trøndelag. Foto: SCANPIX

- Kolberg prøver å gjøre det til en verbal krig mellom partiene, selv om vi i mange saker stemmer sammen, både i kommunene og i Stortinget, sier han.

Martin Kolberg sier til VG Nett, via sin informasjonssjef Eva Amble Larsen, at han ikke ønsker å kommentere saken.

Tidligere på dagen kom også partiets tidligere formann, Carl I. Hagen, med beskyldninger mot politiske motstandere.

- Jens, Kristin og Åslaug mobber de som jobber i private bedrifter, sa Hagen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder