#VIHJELPER: Slik engasjerer vi oss for flyktningene

Engasjementet for flyktningene har vist seg i
hele landet den siste uken. Her er et knippe av lesernes egne bilder av påfunnene og initiativene som er meldt inn i VGs oversikt #vihjelper.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger har det i år kommet over 380.000 flyktninger via sjøveien til Europa, hovedsakelig til Hellas og Italia, frem til midten av september. Bare i august kom det 130.000, nær en firedobling sammenlignet med samme måned i fjor. Rundt 2.500 mennesker har omkommet på den livsfarlige ferden over Middelhavet.

Bakgrunn: Derfor flykter de til Norge

De neste ukene vil tusenvis av flyktninger fra krigsherjede områder komme over landegrensene til Norge. Ønsker du å bidra til at de får en god mottagelse, viser VGs oversikt deg hvor og hvordan du kan hjelpe.

VGS OVERSIKT #VIHJELPER FINNER DU HER

Den digitale oversikten #vihjelper er laget i samarbeid med Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Redd Barna og SOS-barnebyer. Ved å trykke på ditt hjemsted eller hjemby på kartet, vises de ulike arrangementene og behovene du til enhver tid kan bidra til for å hjelpe flyktningene i ditt nærområde. Oversikten inneholder også informasjon om hvem som arrangerer de ulike tilbudene, og hvor man kan melde seg på.

Les også: Marianne tok tatovering til inntekt for flyktningene

Fire forskere forteller: Slik bør flyktningkrisen løses

I tillegg inneholder oversikten en knapp der privatpersoner og grupper kan legge inn sine egne hjelpeinitiativ i basen.

Ved å merke innlegg på sosiale medier med #vihjelper, kan du dele engasjementet ditt med andre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder