GARDERMOEN: De to siste identifiserte ofrene etter flodbølgekatastrofen i Asia kom til Gardermoen tirsdag formiddag. I den første kisten ligger Ragnar Bang Ericsson (2) og i den andre Victoria Kjær Romslo (5). Foto: Jørgen Braastad

Ragnar (2) og Victoria (5) minnet i dag

GARDERMOEN (VG Nett) I dag ble det holdt en seremoni for de to siste norske ofrene som ble identifisert etter flodbølgekatastrofen i desember.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I formiddag kom kistene med de to barna med fly fra Thailand til Gardermoen. En minneseremoni for de to ofrene ble avholdt samme dag.

FUNNET: Ragnar Bang Ericsson Foto: Privat

- Dette var veldig sterkt, særlig siden det var to små barn. Seremonien var enkel, men det var en verdig avslutning for de pårørende, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten til VG Nett.

- Samtidig som dette er en sorgens dag, føles det som stor lettelse at alle de savnede nå er identifisert og bragt tilbake til Norge, sier han.

Blomster og bamser

Sjømannspresten i Phuket, Rune Birkelund, holder preken under seremonien. Pårørende la ned blomster og bamser ved de to kistene.

Victoria (5) var det aller siste av de norske ofrene som ble identifisert. Victorias mor, Susanne Kjær Romslo var i Thailand for å følge datteren hjem til Norge.

To år gamle Ragnar ble identifisert for omtrent to uker siden. Foreldrene til Ragnar har tilbrakt mesteparten av tiden i Thailand etter katastrofen på leting etter sønnnen. De har startet minnefondet, Ragnars care foundation etter tapet av sønnen.

I alt døde 84 nordmenn i tsunamien som rammet Asia 2. juledag i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder