bilde

Takket Per-Kristian Foss

OSLO PLAZA (VG Nett) Avtroppende Høyreleder Jan Petersen trakk frem og takket en person i avslutningstalen sin: Per-Kristian Foss.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Jan Petersen går av som leder etter ti år på helgens landsmøte, og han holdt fredag ettermiddag sin siste tale som partileder. Petersen gikk gjennom utfordringene partiet står foran, og mimret om årene som leder.

Han ble litt tykk i stemmen flere ganger i løpet av talen. Blant annet da han takket en person:

- Det er mange medarbeidere jeg skulle ha takket. Det kan jeg ikke gjøre her. Men det er en person jeg vil takke her: Per Kristian Foss. Du har stått sammen med partiet hele tiden. Vi vet at du kunne hatt mange andre karrierer. Du har ikke stått som leder av Høyre i denne perioden, men du har likevel skapt politikken som vi vant valget på. Min fortjeneste var at jeg ga deg handlefrihet. Din var at du skapte politikken, sa Petersen til langvarig applaus til salen.

Petersen sa også at han vil savne å være Høyre-leder.

- Det er mye jeg kommer til å savne. Jeg kommer til å savne det å drive valgkamp som Høyre-leder. Da er Høyre på sitt beste; den menneskelige innsatsen er fantastisk, tempoet er utrolig og alle samler seg bak hovedbudskapet. Ikke mange gjør det bedre enn oss, skrøt Petersen.

På søndag velges Erna Solberg til Høyres nye leder. Nestledere blir Per-Kristian Foss og Jan Tore Sanner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder