PLOMBERT: Døren til kvinnens hjem er fredag ettermiddag plombert. Ifølge VGs opplysninger mener politiet at det var bak denne døren skal ha forsøkt å drepe sine tre barn denne uken. Foto: Hedvig Idås

Mor siktet for drapsforsøk på tre barn

BERGEN (VG) En kvinne i 30-årene er pågrepet og siktet for å ha forsøkt å ta livet av sine tre små barn. Hun ble fredag kveld varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Hendelsen skal ha skjedd i familiens leilighet i Bergen kommune tidligere denne uken. Ifølge VGs opplysninger mener politiet at kvinnen i 30-årene skal ha forsøkt å knekke nakken på de tre barna.

Politiet mener at drapsforsøkene fant sted natt til tirsdag og natt til onsdag denne uken, får VG opplyst. Politiet opplyser i en pressemelding fredag kveld at det var kvinnen selv som meldte fra om forholdet.

– Barna er tatt hånd om og fremstår som uskadet. Dette er en alvorlig sak som er vanskelig for alle involverte. Politiet skal etterforske saken for å finne ut hva som har skjedd. Vi ønsker at siktede skal underlegges en judisiell observasjon (psykiatrisk undersøkelse red. anm.), opplyser politiadvokat Cathrine Krohn til VG i Bergen tingrett.

– Måtte reagere raskt

Politiet begjærte den siktede kvinnen varetektsfengslet fredag. Politiadvokat Krohn la ned påstand om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud.

Fredag kveld opplyser Vest politidistrikt at Bergen tingrett gav politiet medhold i begjæringen og at siktede er fengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

– Politiet fikk melding om saken i går ettermiddag, og de fant informasjonen så alvorlig at de måtte reagere raskt. Forholdene hun er siktet for skjedde få dager før, sier Krohn til VG.

Klokken 14.45 fredag var det berammet rettsmøte i Bergen tingrett. Politiet ønsket at rettsmøtet skulle gå for lukkede dører, med begrunnelse i bevisforspillelsesfare, fare for vitnepåvirkning og med hensyn til privatlivets fred. Tingrettsdommer Ole-Bjørn Aase etterkom politiets begjæring, også om at det skulle legges ned forbud mot offentlig gjengivelse av fengslingskjennelsen.

I RETTEN: Her står bistandsadvokat Kjetil Johannes Ottesen sammen med forsvarer Ellen Eikeseth Mjøs i Bergen tingrett fredag ettermiddag. Foto: Frank Haugsbø

– Alvorlig syk

Ellen Eikeseth Mjøs forsvarer den siktede kvinnen, som ikke tidligere er straffedømt.

– Det eneste jeg kan si er at dette er en stor personlig tragedie, sier forsvareren til VG.

Hun opplyser til at siktede er alvorlig syk, men hun vil ikke gi nærmere opplysninger om siktedes tilstand.

Kjetil Johannes Ottesen er oppnevnt som bistandsadvokat for de tre barna.

– Barna har det etter forholdene bra, og er godt ivaretatt. De er nå under barnevernets omsorg, sier Ottesen til VG.

Det var BA som først omtalte saken.

NB! I en tidligere versjon av denne saken sto det at også kvinnens kjæreste var pågrepet, men dette medfører ikke riktighet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder