Her åpner Kong Harald det nye sykehuset i Østfold i 2015. Nå havner tusenvis på gangen - og den sengepost er åpnet på det gamle sykehuset i Moss. Foto: Privat

Sykehuset var nytt i 2015 – nå havner tusenvis på gangen

Få år etter at det nye Sykehuset Østfold åpnet, havner tusenvis av pasienter på gangen, og en midlertidig sengepost er åpnet på det gamle sykehuset i Moss.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Plassmangel ved det nye sykehuset nord for Sarpsborg fører til at de gamle lokalene til sykehuset i Moss fortsatt brukes til blant annet planlagt behandling, dagkirurgi og rus/psykiatri, skriver Aftenposten.

På Kalnes, som ble åpnet av kong Harald i 2015, brukes enerom som midlertidige dobbeltrom, undersøkelsesrom blir pasientrom og behandlingen effektiviseres. Likevel havnet 4.500 pasienter på gangen i fjor.

– Hovedproblemet er at sykehuset er bygget for lite, noe vi advarte om hele veien, sier Anita T. Granli, som er foretakstillitsvalgt for sykepleierne.

Hun bekrefter at det er innført flere tiltak for å bøte på plassmangelen og sier de ansatte nå føler seg mer hørt av ledelsen.

les også

LES OGSÅ: Sykehuset hadde korridorpasienter allerede da det åpnet

Sykehuset på Kalnes er bygget for lite, mener sykepleiernes tillitsvalgte. Det er ingen planer om å bygge flere sengeplasser, men det jobbes for å redusere flaskehalsene, sier ledelsen. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Konstituert sykehusdirektør Irene Dahl Andersen sier det jobbes systematisk for å redusere flaskehalsene.

– Det foreligger ingen konkrete planer om å bygge ut sengekapasiteten de nærmeste årene. Vi arbeider derfor systematisk for å håndtere pasientstrømmene innenfor de rammene vi har, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder