En person siktet for drap i Sarpsborg

SARPSBORG (VG) Politiet melder fredag at de har siktet en mann for et drap på Moenskogen i Sarpsborg. Siktede ble pågrepet på stedet.

Operasjonslederen forteller at politiet ble varslet om en melding klokken 10.00. Da de rykket ut til adressen kom de over en alvorlig hendelse.

Politiet bekrefter at de etterforsker et drap.

– Vi anser hendelsen som et drap. Vi etterforsker hendelsen og har siktet en mann i saken. Siktede ble pågrepet på stedet like etter klokken 10, sier operasjonsleder Erik Loe i Øst politidistrikt til VG.

Flere personer på stedet

Meldingen om hendelsen kom på nødtelefonen, forteller politiets innsatsleder på stedet, Arve Hermansen, til VG. Han bekrefter også at det ikke er melderen som er siktet for drap.

– Var det flere personer enn siktede og offeret som befant seg på stedet når dette skal ha skjedd?

– Det var flere personer som befant seg på stedet. Jeg kan ikke kommentere nøyaktig antall eller detaljer utover det, sier Hermansen.

Politiet jobber med relasjonen mellom siktede og offeret, og vil komme tilbake til det senere.

Hermansen forteller at de nærmeste pårørende er varslet. Politiet holder en pressekonferanse på politihuset i Ski klokken 14.30 fredag, der det vil bli gitt mer informasjon om saken.

Foretar rundspørring i nabolaget

Politiet etterforsker saken taktisk og teknisk, og jobber med å finne ut av akkurat når forholdet skal ha skjedd.

– Vi går fra hus og har en rundspørring. I tillegg har vi kriminalteknikere inne på åstedet.

Politiet vil ikke bekrefte eller avkrefte om siktede eller avdøde er bosatt på den aktuelle adressen.

VGs reporter på stedet melder om at kriminalteknikere tok seg inn i boligen like etter klokken 12.30 fredag. Politiet snakker med flere beboere i nabolaget. Foreløpig håndterer distriktet saken selv, uten ekstern bistand.

Operasjonsleder Loe forteller at politiet jobber med å få en full oversikt over de pårørende, men at de nærmeste pårørende er varslet.

SPERRET AV: Politiet i Øst politidistrikt sperret fredag av et området på Moenskogen i Sarpsborg i forbindelse med et drap. Foto: Tobias Nordli

– Skummelt

VG har vært i kontakt med en fra nabolaget hvor avdøde ble funnet. Vedkommende forteller at hun ikke har sett eller hørt noe, men at politiet var på rundspørring i 12-tiden.

– Det er to hus på området som er avsperret, og det er menn i hvite drakter som gjør teknisk og taktisk etterforskning, sier hun.

Hun forteller at de har innsyn til området fra vinduet.

– Det er jo litt skummelt når det er så tett, når politiet kommer på døren og gjør avhør. Det er ikke hverdagskost. Man blir litt urolig, men det er ikke noe vi får gjort med det. Det som har skjedd har skjedd, og jeg tenker at det er ikke noe som skjer ofte. Det er et stille og rolig boligområde, forteller naboen.

En annen nabo forteller at han ikke har vært i mye kontakt med personene på den aktuelle adressen, eller at han vet noe om hendelsen.

– Det er selvfølgelig fælt for alle, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder