Fire personer pågrepet og siktet etter frihetsberøvelse i Bergen

Etter at en mann skal ha blitt bortført i Bergen sentrum, bevæpnet politiet seg i jakten på flere gjerningspersoner. En bussjåfør observerte fornærmede uten sko og med fastbundne hender, ifølge politiet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Klokken 02.10 i natt ble politiet kontaktet av en beboer i Bergen sentrum som hadde overhørt krangling og amper stemning ute på gaten.

Personen som ringte til politiet skal da ha sett at en person ble dradd inn i en bil som kjørte bort fra stedet.

Politiet sendte ute flere patruljer som ble utplassert på aktuelle veistrekninger, uten at den aktuelle bilen ble observert.

Det ble igangsatt en større væpnet politiaksjon på jakt etter tre personer. Politihelikopteret ble også satt inn i søket.

Like før klokken 16.00 fredag skriver politiet at det er pågrepet fire personer, hvorav alle er siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til det:

– Vi har ikke opplysninger som tilsier at det skal være flere gjerningspersoner under denne hendelsen som ikke er pågrepet. Aktive søk etter flere gjerningspersoner er derfor på nåværende tidspunkt avsluttet. Etterforskningen vil pågå utover ettermiddagen og de siktede vil bli begjært fengslet i morgen. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå ut med flere detaljer om etterforskningen på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i pressemeldingen.

Knutsen-Berge sa fredag formiddag at det hadde blitt gjort pågripelser i saken, men ville da ikke gå inn på hvor mange. Hun sier at personene som er pågrepet er siktet for frihetsberøvelse.

STOR POLITIAKSJON: Politihelikopter fra Oslo ankommer Nipedalen ved Kanadaskogen der politiet jakter på tre menn som er mistenkt for å ha bortført en mann natt til fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

VG har fått tilgang til en video av en pågripelse foretatt i et nabolag på Lyngbø i Nøstedalen klokken 10.50 i dag morges. Videoen viser at en større politistyrke er på stedet, samt at en mann blir ført inn bak i en av politibilene.

Operasjonsleder Frode Kolltveit opplyser til VG at han ikke har notert seg noen andre pågripelsesaksjoner i dag, enn aksjonen tilknyttet kidnappingssaken.

- Da må pågripelsen trolig være foretatt i forbindelse med kidnappingssaken, sier Kolltveit til VG.

En mann pågrepet

VG har vært i kontakt med et vitne som forteller at han bråvåknet i natt.

– Det var hyling og slåsskamp nede på gaten. Det var noen som ropte: «Det var ikke meningen» forteller mannen.

Ved 05.45-tiden ble to biler funnet ved Nipedalsvannet. Flere personer ble sett ved bilene, men de sprang fra stedet. En 24 år gammel mann ble deretter pågrepet og satt i arresten, skriver politiet i en pressemelding.

På morgenkvisten ringte en bussjåfør fra samme området og opplyste at det var en mann, uten sko og fastbundne hender, som ville inn på bussen. Ifølge politiet skal dette være mannen som skal ha blitt dradd inn i bilen i Bergen sentrum.

Pistol og kniver

Mannen har ifølge politiet opplyst at han ble kidnappet av fire personer. Det var fremvist en pistol og kniver, men våpnene skal ikke ha blitt brukt.

«Fornærmede opplyste å være slått flere ganger i ansiktet. Han var
preget av hendelsen, og fremsto for å være i sjokk.», skriver politiet, som opplyser at mannen nå følges opp på Haukeland sykehus.

På bakgrunn av opplysninger om pistol og kniver, bevæpnet politiet seg og igangsatte søk i området Nipedalen, Tennebekk, Kanadaskogen (Bergen vest), som ved 09.20-tiden fortsatt pågikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder