I MEDVIND: SV-leder Audun Lysbakken.

Ap faller, SV med byks på ny partimåling

Arbeiderpartiet sliter fortsatt, mens SV er den store vinneren på en ny meningsmåling. Høyre faller også, men er fortsatt suverent største parti.

Publisert:

I målingen som er utført for Nationen og Klassekampen er Høyre og Frp kun ett mandat fra å få rent flertall på Stortinget, skriver Klassekampen.

Arbeiderpartiets nedtur fortsetter med en oppslutning på 16,5 prosent, som er en nedgang på 4,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling. Målingen er tatt opp uka etter at Fosen-aksjonistene blokkerte flere av regjeringskontorene.

Høyre går tilbake med 1,7 prosentpoeng, men er fortsatt landets suverent største parti med 32,9 prosents oppslutning. Med Frps 11 prosent (+0,1) har Høyre og Frp henholdsvis 63 og 21 mandater på Stortinget hvis dette hadde vært et stortingsvalg. Det kreves 85 mandater for å få flertall.

Les også

MDG forbi Sp på ny meningsmåling

Regjeringspartiene fortsetter fallet i Nettavisens marsmåling fra InFact. MDG går forbi Senterpartiet i oppslutning.

De nåværende regjeringskollegene Ap og Sp har på denne målingen kun 47 mandater.

I denne målingen er likevel SV den store vinneren med en oppslutning på 10,6 prosent, fram med 3,7 prosentpoeng. Senterpartiet gjør sin beste måling siden august i fjor med 7,2 prosent, opp fra 5,4 prosent på forrige måling.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Rødt 5,4 (-1,1), KrF 3,7 (-0,9), Venstre 3,6 (-0,7), og andre 5,8 (+2,0).

Meningsmålingen er utført av Norfakta blant et representativt utvalg på 1.000 personer, og feilmarginen ligger mellom 1,1 og 2,9 prosentpoeng, og er som vanlig størst for de største partiene.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no