FATAL ULYKKE: Én ungdom mistet livet og fem ble skadet i ulykken på Frøya sent onsdag kveld. Åse Hermanstad satt i den hvite bilen. Foto: Katrin Støen Hammer

Åse Hermanstad (18) omkom i Frøya-ulykken: Politiet mener å ha funnet ulykkesårsaken

Politiet mener de har funnet årsaken til ulykken: Bilen med de fem ungguttene fikk skrens og smalt inn i bilen til Åse Hermanstad (18).

Tora Bakke Håndlykken
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

I går sørget ungdommer fra øysamfunnene Hitra og Frøya sammen ved ulykkesstrekningen ved Skarsvågen.

Mens Åse Hermanstad fra Hitra hadde kjørt venner til fest på Frøya og var på vei alene hjem - var bilen med ungguttene på vei til samme fest.

Det var gode kjøreforhold da sjåføren med de fire passasjerene mistet styringen.

- Den røde bilen skal ha kommet så vidt utenfor veien og fått skrens. Sjåføren mistet da kontroll over bilen. Vi mener de har holdt høy fart og fartsgrensen var 80 km/t, sier lensmann Elisabeth Nermoen på Frøya.

Sørgebånd

Politiet friga i går navnet til den omkomne 18-åringen fra Hitra, i forståelse med familien.

Bilder av jenta ble lagt ned på ulykkesstedet, da medelever, skoleansatte, venner og andre berørte i går samlet seg på ulykkesstedet. Mange av de fremmøtte stilte i russedress med et svart sørgebånd rundt armen.

På et av bildene som ble lagt ned, er 18-åringen avbildet sammen med håndballaget der hun spilte.

På lagbildet står det skrevet «Hvil i fred, Åse. Du er dypt savnet.»

18-åringen var elev på Hitra videregående skole. Både skolen og resten av lokalmiljøet var i går sterkt preget av ulykken.

- Det er en grusom ulykke og elevene på skolen har tatt det fryktelig tungt. Samtidig har de vist veldig samhold og styrke i dagene etter ulykken, sier rektor Per Ivar Christensen ved Hitra videregående skole. Guttene i den røde ulykkesbilen var i alderen 16-22 år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder