FUNNET DØD: Katten Thelma ble funnet drept og ille tilredt i et skjul på Raufoss. Foto: Privat

Politiet: Katten Thelma (2) ble drept av toget

Nabo: Det høres helt urimelig ut

(VG Nett) Lensmannen i Vestre Toten har vært på åstedsbefaring der Thelma ble funnet. Han mener katten ble påkjørt og drept av toget.

Tim Peters
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Vi valgte å ta kontakt med han som fant katten. Han fortalte at kroppen fortsatt var oppbevart på stedet, og vi reiste da opp til funnstedet med to mann for å undersøke saken, forteller konstituert lensmann på Vestre Toten, Hans Kristian Thorsrud.

Saken med den 2 år gamle katten, som ble funnet død og ille tilredt i et vedskjul på Raufoss, har skapt enormt engasjement i lokalmiljøet. Seks katter forsvant på kort tid fra et lite nabolag, og mange har fryktet at noen jaktet på dem.

I dag skriver OA.no at politiet mener toget er synderen:

- Vi mener at skadene på akkurat denne katten er forenlige med en togulykke. Funnstedet er nært toglinjen, og bakbeina er kuttet på en måte som stemmer med bredden på skinnene, sier Thorsrud til VG Nett.

Politiet henla i utgangspunket saken etter en uke, men bestemte seg for å ta en ny titt på den etter flere henvendelser og tips.

- Vi er ikke veterinærer. Men ut fra de funnene vi gjorde på stedet, så konkluderer vi nå med at dette var toget. Jeg vil understreke at vi ikke vet noe om de andre kattene som er borte. Vi har bare fått inn en anmeldelse, og det er den vi har sett på.

- Tog høres urimelig ut

Politiet mener også at andre av de skadene som tydet på mishandling av mennesker, skyldtes at katten hadde ligget lenge før den ble funnet.

Onsdag ble det utlovet en dusør for opplysninger som kunne føre til at eventuelle gjerningsmenn ble avslørt for kattemishandlingen. VG Nett har vært i kontakt med flere i nabolaget der kattene forsvant. De er ikke beroliget av etterforskningen.

TVILER: Per Erik Svenskerud savner selv katten sin. Han tror ikke det er toget som er synderen. Foto: Privat

- Hadde katten blitt påkjørt at toget, så hadde den jo vært knust og skadet ellers også. Thelma har jo ikke andre skader på kroppen. Vi har seks katter som er borte her, to av dem blir funnet med nesten identiske skader på bakbeina. Det faller på sin egen urimelighet at dette skulle være toget, sier Per Erik Svenskerud.

Han er en av dem som savner katten sin i nabolaget der Thelma forsvant, og sier han fortsatt er overbevist om at mennesker står bak.

- Jeg hadde hatt katten min i ti år da den forsvant. Den har aldri gått så langt som til toglinja. Men jeg lette i ukevis, og da så jeg også nøye på jernbanen. Jeg gikk opp og ned hele denne strekningen på fire kilometer to ganger. Det lå ikke en eneste katt der, sier Svenskerud.

Vil fortsette å lete

Naboen sier han håper politiet har rett, og at det ikke vil forsvinne flere katter. Men tror ikke det er trygt ennå.

- Det at seks katter, som aldri har vært dumme og uforsiktige før, plutselig skulle kaste seg på skinnene sammen. Det høres ikke sannsynlig ut. Jeg vil fortsette å lete etter katten min, og jeg tror ikke noe på konklusjonen til politiet. De har kanskje vært litt for ivrige med å bli kvitt denne skaen, sier han til VG Nett.

Lensmann Thorsrud sier de har forståelse for at folk har andre teorier.

- Det er selvsagt rom for uenighet, men vi har sett veldig nøye på dette nå, og mener vi har kommet frem til det som har skjedd i denne saken.

Han oppfordrer alle som opplever tilfeller av dyreplaging om å fortsatt varsle myndighetene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder