BER OM HJELP: Den norske MC-klubben Hells Angels ber nå politiet om hjelp for at deres utenlandske medlemmer skal kunne komme til fest i Norge. Foto: Scanpix

Hells Angels ber om beskyttelse mot politiet

Motorsykkelgjengen Hells Angels ber Oslo byfogdembete om å nekte politiet å pågripe utenlandske medlemmer som skal på fest i Stavanger.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Bakgrunnen er at Utlendingsdirektoratet (UDI) i et rundskriv hevder at det foreligger hjemmel for pågripelser og bortvisninger av personer i det såkalte 1 %-motorsykkelmiljøet, skriver Stavanger Aftenblad.

Medlemmene i dette miljøet definerer seg selv som den ene prosenten som velger å stå utenfor samfunnet og gjelder motorsykkelklubber som blant annet Hells Angels (HA), Bandidos og Outlaws.

Hells Angels skal markere sitt 15-årsjubileum i Stavanger 20. august og venter medlemmer fra både Danmark, Tyskland og Luxembourg til arrangementet.

Derfor har 20 HA-medlemmer gått til retten for å be domstolen om å nedlegge forbud mot at HA-medlemmer blir bortvist, pågrepet og fengslet i forbindelse med markeringen.

- Dette har aldri vært prøvd for en norsk domstol tidligere, og saken vil også ha en klar, internasjonal dimensjon. Behandlingen mine klienter tidligere har fått ved ankomst i Norge, er det ikke dekning for verken i norsk lov eller i det avgjørende EU-direktivet, sier advokat Geir Jøsendal.

Mandag sendte han en begjæring om midlertidig forføyning til Oslo byfogdembete med anmodning om rask behandling. Kravet er rettet mot staten ved Utlendingsdirektoratet, som vanligvis har avgjørelsesmyndighet i slike saker, mens politiet kan ta seg av det som defineres som helt opplagte saker.

Så sent som i april i år foretok politiet massepågripelser av utenlandske HA-medlemmer og sympatisører på vei til en annen fest i lokalene til avdelingen i Rogaland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder