TO VOLDTEKTER: På tross av at det var flere politmenn i gatene, og flere natteravner enn vanlig, skal to kvinner ha blitt voldtatt i Oslo i helgen. Bildet er tatt 28. oktober. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Fornærmet etter Oslo-voldtekt avhøres mandag

Foreløpig har politiet få spor etter de to voldtektene som skal ha skjedd i Oslo natt til søndag. Den 24-årige kvinnen som skal ha blitt voldtatt i en piratdrosje, avhøres mandag.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den 24 år gamle kvinnen tok kontakt med politiet like før klokken seks søndag morgen og fortalte at hun var blitt voldtatt i en pirattaxi i Claus Riis' gate på St. Hanshaugen. Hun ga politiet en kort beskrivelse av gjerningsmannen, men blir formelt avhørt først mandag.

- Foreløpig er det ingenting nytt i saken, men hun avhøres i dag. Vi jobber også med å kartlegge hvor pirattaxien har kjørt, samt sikring av videomateriale, sier Kari-Janne Lid, leder ved sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet, til NTB.

LES OGSÅ: - To nye voldtekter i Oslo i helgen

Kvinnen har fortalt at den antatte overgriperen skal være en omtrent 170 cm høy mann i 30-årene med svart, halvlangt, bølgete hår. Han hadde ifølge 24-åringen tynn kroppsbygning og var pent kledd i en grå dress og hvit skjorte.

Tidligere natt til søndag fikk politiet melding om at en 18 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt i et portrom ved et utested i Pilestredet i Oslo sentrum. Denne saken beskriver politiet som svært uavklart.

LES OGSÅ: Her føler folk seg utrygge i Oslo

- Saken er anmeldt, men fornærmede er i tenkeboksen når det gjelder hvorvidt hun vil avgi forklaring. Vi venter på en avtale med fornærmede om avhør, men hun har rett til å bestemme dette selv, sier Lid.

Den 18-årige kvinnen har fortalt at hun ble dratt inn i et portrom og husket ikke mer før hun våknet med buksene på knærne.

I begge voldtektssakene har politiet bare hatt innledende samtaler med de fornærmede, og beskrivelsene av hendelsesforløp og eventuelle gjerningsmenn er vage.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder