Gjør comeback: Søviknes blir Frp-nestleder

Terje Søviknes måtte gå av som Frp-nestleder i 2001. Nå er han på vei tilbake i partiledelsen.

Valgkomiteen i Frp innstiller Sylvi Listhaug og Terje Søviknes som nye nestledere i partiet, melder partiet selv.

– Jeg ser frem til å gjøre en jobb i partiledelsen med fokus på lokalpolitikk og videre organisasjonsutvikling i Frp, skriver Søviknes i en SMS til VG.

Gikk av, kommer tilbake

Per Sandberg trakk seg som første nestleder i partiet i august i fjor. Sylvi Listhaug har vært konstituert i rollen siden september i fjor.

– Sylvi Listhaug er en av partiets mest populære politikere, og vi ønsker henne som partiets første nestleder, sier Frank Sve, som er leder for valgkomiteen, i en pressemelding.

Som andre nestleder hadde Ketil Solvik-Olsen først takket ja til gjenvalg, men han ga denne uken beskjed om at han og familien trolig forlenger sitt opphold i USA og derfor ikke stiller til gjenvalg. Nå er Søviknes innstilt til posisjonen.

I 2001 trakk han seg som nestleder da det ble kjent at han hadde hatt sex med en beruset 16 år gammel jente på et partiarrangement.

Søviknes gikk høsten 2018 av som Olje- og energiminister, fordi han ønsket mer tid med familien.

– Noen ting er viktigere enn andre her i livet, og selv om jeg med tungt hjerte har tatt dette valget er det en riktig beslutning å dra tilbake til Os fordi jeg trenger mer tid med familien, og ikke minst mine to barn på 14 og 11, sa han da.

les også

Søviknes: Jeg trenger tid med familien

Lærer bort om lokalvalg

Nå velger han å returnere til rikspolitikken.

– Det er forståelig at presset som statsråd er stort. Nå er det et stort ønske fra partiet å få Terje inn i det organisatoriske arbeidet. Han er den i partiet som har mest erfaringer fra sine mange ordførerperioder. Han har mye å lære organisasjonen om hvordan vi skal komme i posisjon, når vi går inn i et lokalvalg , sier Frank Sve, leder for valgkomiteen i Frp.

les også

Statsadvokaten: Søviknes-saken blir ikke gjenopptatt

– Uinteressant hva andre mener

På spørsmål om hva Listhaug tenker om at to tredjedeler av lederskapet i Frp av ulike årsaker har trukket seg fra politiske verv, svarer hun slik til VG:

– Det er partiets landsmøte som velger nestledere og jeg håper innstillingen blir godt mottatt i partiet og blant våre potensielle velgere. Hva andre mener om dette er uinteressant.

Leder for valgkomiteen i Frp ser heller ikke dette som en utfordring.

- Nei tvert imot. Søviknes er blant dem som har sittet i landet lengst som ordfører. Han er trygg på sin rolle i lokalpolitikken. Det blir mye fokus på det organisatoriske i den rollen vi ønsker han inn som, sier Sve.

Han er glad for å få to så tydelige politikere med i ledertrioen.

– Søviknes er svært godt likt i sin egen kommune og fylke. Og Sylvi er jo Sylvi. Hun er en av Norges mest populære politikere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder