NYTTÅRSRAKETTER: Her fra Oslo kommunes fyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset. Foto: Berit Roald

Slik var nyttårsnatten: Branner, slagsmål og vold mot dørvakter

Det har vært en svært hektisk natt for politiet over hele landet.

I alle distrikter har politiet nyttårsnatten hatt en rekke oppdrag knyttet til særlig ordensforstyrrelser og berusede mennesker.

En person er fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim med det som trolig er hodeskader etter en voldshendelse på en adresse i Os i Hedmark – nå Innlandet, melder politiet i Innlandet på Twitter.

– Så vidt vi vet har hendelsen skjedd på en privat adresse. To menn i 30-årene har slåss, og en kvinne ringte og varslet. Da helsepersonell kom til stedet ønsket de at han skulle bli hentet i helikopter, sier operasjonsleder Sissel Svarstad til VG.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 02.05.

– Da vi kom til stedet skal han ha vært ut og inn av bevissthet, fortsetter Svarstad.

En person, som politiet ser på som mistenkt i saken, er avhørt.

– Han fremstilles for blodprøver nå. Det er ikke kjent at det er brukt våpen, og det vil vurderes fortløpende om det er grunnlag til å pågripe han.

les også

Kongen i nyttårstalen: – Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne julen

Siktet for vold mot politiet

Dette er noen av de andre hendelsene politiet har måttet rykke ut til natt til 1. januar:

 • Politiet i Os i Hordaland har pågrepet en mann i 30-årene som skal ha knust et vindu og skutt med fyrverkeri inn i en leilighet, ifølge Bergens Tidende. Det var ingen hjemme i leiligheten, men syv naboer ble evakuert.
 • I Narvik gikk en person til angrep på flere personer utenfor et utested. Politiet fikk kontroll på mannen, men under innsettelsen i arrest slo vedkommende en politimann. Han anmeldes for vold mot offentlig tjenestemann og ordensforstyrrelser.
 • Politiet rykket ved 02.30-tiden ut etter meldinger om at en person truet andre festdeltagere med kniv i Porsgrunn. Politiet fikk like etterpå kontroll på en 18 år gammel mann – som forklarte at han ble angrepet av andre festdeltagere og derfor trakk frem en tapetkniv.
 • En mann ble innbrakt og satt i arrest etter et slagsmål utenfor et utested i Bodø sentrum. I samme tidsrom ble en annen mann arrestert og anmeldt, etter at han hadde slått etter vakter på et utested.
 • I Kristiansand måtte politiet gripe inn i et slagsmål mellom to personer ved rutebilstasjonen. Den ene personen fikk et kutt som en følge av hendelsen.
 • En mann ble sendt til legevakt etter en slåsskamp mellom flere personer i Skien sentrum.
 • En mann i midten av 20-årene ble i 01-tiden pågrepet etter at han kom med rasistiske utsagn mot en dørvakt i Sandefjord sentrum. Da en annen dørvakt kom, slo den mistenkte gjerningsmannen til dørvakten. En time senere måtte politiet sende flere patruljer som en følge av slåsskamper på brygga.
 • I Grimstad ble fire personer pågrepet, siktet for vold og forulempning av politiet.
 • To menn ble pågrepet i Svolvær, etter at det ble avfyrt en nødrakett som passerte politiet i hodehøyde, før den traff en fritidsbolig og forårsaket brann.
 • Ved 01.30-tiden rykket politiet ut til utestedet Jacob Aall i Bergen sentrum, der vaktene hadde problemer med en gjest. Mannen var beruset og svært hissig – og nektet å forlate stedet. Han ble anmeldt og kjørt til arresten. På et annet utested i Bergen ble en person slått med glass i ansiktet under en slåsskamp. Fornærmede ble ikke alvorlig skadet, men kjørt til legevakten.
 • I Lillehammer måtte politiet ved 01-tiden bistå et utested med å håndtere en kranglete gjest som hadde gått til angrep på en vekter. Mannen, som er i slutten av tenårene, ble anmeldt og kjørt til arresten.
 • En annen mann i slutten av tenårene ble i Sandnes anmeldt for kroppskrenkelse, etter at han havnet i klammeri med to damer og rev dem i håret.
 • I Sokndal i Rogaland ble to menn på henholdsvis 18 og 19 år anmeldt for å ha kastet fyrverkeri ut av bil i fart. Begge erkjente forholdet.
 • Øst politidistrikt har mottatt 18 meldinger om uvettig fyrverkeribruk i Østfold og Akershus, som etter midnatt ble en del av Viken fylke.
 • En mann i Åsane i Bergen ble rundt midnatt fraktet til Haukeland sykehus med mindre skader i ansiktet som en følge av fyrverkeri.

Øst politidistrikt forteller om mange oppdrag i forbindelse med ordensforstyrrelser i byen og i private hjem.

– Det har vært en veldig hektisk natt med ordensforstyrrende atferd. Heldigvis har det ikke vært noen tilfeller av alvorlig personskade, sier operasjonsleder Terje Marstad til NTB.

Brann i biler og boliger

I tillegg til ordensforstyrrelser, har politiet måttet rykke ut til mange branner.

Politi- og brannvesen flere steder i landet meldte om flere lyng- og gressbranner i minuttene etter midnatt, og det brant også i flere hekker, garasjer, biler og boliger.

I Hokksund og Fredrikstad satte fyrverkeri fyr på hekker og på Kadettangen i Bærum brant det i plattingen av stupetårnet.

I Os er en mann pågrepet og siktet for å ha startet en boligbrann. Til Bergens Tidende sier operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen i Vest politidistrikt at de mistenker at mannen knuste en rute inn til huset før han skjøt fyrverkeri inn i stuen.

Ingen ble skadd i brannen, men boligen er ifølge politiet ubeboelig. Syv personer ble evakuert.

les også

Roser kongens nyttårstale

24 evakuert

Det var også full fyr i en enebolig i Fyllingsdalen i Bergen. Brannen ble meldt inn til politiet klokken 03.30, og brannvesenet hadde kontroll på den rundt to timer senere.

24 personer ble evakuert fra flere hus i området. Onsdag morgen er tolv personer fortsatt evakuert til et hotell.

– Vi har ingen savnede eller skadede, sier operasjonsleder Per Algrøy til VG ved 09-tiden.

Huset betegnes som totalskadet. Politiet kjenner foreløpig ikke til hva som forårsaket brannen.

Det brant også i et hus i Kyrkjebø i Sunnfjord like over klokken 03 natt til onsdag.

Det befant seg ingen personer i huset, men Vest politidistrikt meldte om spredningsfare til en nærliggende fjøs med dyr, og flere hester ble evakuert.

I tillegg ble nabohus evakuert da spredningsfaren utviklet seg. Huset det brenner i, kan ikke reddes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder