NYTTÅRSRAKETTER: Her fra Oslo kommunes fyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset. Foto: Berit Roald

Slik var nyttårsnatten: Branner, slagsmål og vold mot dørvakter

Det har vært en svært hektisk natt for politiet over hele landet.

 • Oda Ording
 • Ingrid Hovda Storaas
 • Øystein David Johansen
 • NTB

I alle distrikter har politiet nyttårsnatten hatt en rekke oppdrag knyttet til særlig ordensforstyrrelser og berusede mennesker.

En person er fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim med det som trolig er hodeskader etter en voldshendelse på en adresse i Os i Hedmark – nå Innlandet, melder politiet i Innlandet på Twitter.

– Så vidt vi vet har hendelsen skjedd på en privat adresse. To menn i 30-årene har slåss, og en kvinne ringte og varslet. Da helsepersonell kom til stedet ønsket de at han skulle bli hentet i helikopter, sier operasjonsleder Sissel Svarstad til VG.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 02.05.

– Da vi kom til stedet skal han ha vært ut og inn av bevissthet, fortsetter Svarstad.

En person, som politiet ser på som mistenkt i saken, er avhørt.

– Han fremstilles for blodprøver nå. Det er ikke kjent at det er brukt våpen, og det vil vurderes fortløpende om det er grunnlag til å pågripe han.

les også

Kongen i nyttårstalen: – Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne julen

Siktet for vold mot politiet

Dette er noen av de andre hendelsene politiet har måttet rykke ut til natt til 1. januar:

 • Politiet i Os i Hordaland har pågrepet en mann i 30-årene som skal ha knust et vindu og skutt med fyrverkeri inn i en leilighet, ifølge Bergens Tidende. Det var ingen hjemme i leiligheten, men syv naboer ble evakuert.
 • I Narvik gikk en person til angrep på flere personer utenfor et utested. Politiet fikk kontroll på mannen, men under innsettelsen i arrest slo vedkommende en politimann. Han anmeldes for vold mot offentlig tjenestemann og ordensforstyrrelser.
 • Politiet rykket ved 02.30-tiden ut etter meldinger om at en person truet andre festdeltagere med kniv i Porsgrunn. Politiet fikk like etterpå kontroll på en 18 år gammel mann – som forklarte at han ble angrepet av andre festdeltagere og derfor trakk frem en tapetkniv.
 • En mann ble innbrakt og satt i arrest etter et slagsmål utenfor et utested i Bodø sentrum. I samme tidsrom ble en annen mann arrestert og anmeldt, etter at han hadde slått etter vakter på et utested.
 • I Kristiansand måtte politiet gripe inn i et slagsmål mellom to personer ved rutebilstasjonen. Den ene personen fikk et kutt som en følge av hendelsen.
 • En mann ble sendt til legevakt etter en slåsskamp mellom flere personer i Skien sentrum.
 • En mann i midten av 20-årene ble i 01-tiden pågrepet etter at han kom med rasistiske utsagn mot en dørvakt i Sandefjord sentrum. Da en annen dørvakt kom, slo den mistenkte gjerningsmannen til dørvakten. En time senere måtte politiet sende flere patruljer som en følge av slåsskamper på brygga.
 • I Grimstad ble fire personer pågrepet, siktet for vold og forulempning av politiet.
 • To menn ble pågrepet i Svolvær, etter at det ble avfyrt en nødrakett som passerte politiet i hodehøyde, før den traff en fritidsbolig og forårsaket brann.
 • Ved 01.30-tiden rykket politiet ut til utestedet Jacob Aall i Bergen sentrum, der vaktene hadde problemer med en gjest. Mannen var beruset og svært hissig – og nektet å forlate stedet. Han ble anmeldt og kjørt til arresten. På et annet utested i Bergen ble en person slått med glass i ansiktet under en slåsskamp. Fornærmede ble ikke alvorlig skadet, men kjørt til legevakten.
 • I Lillehammer måtte politiet ved 01-tiden bistå et utested med å håndtere en kranglete gjest som hadde gått til angrep på en vekter. Mannen, som er i slutten av tenårene, ble anmeldt og kjørt til arresten.
 • En annen mann i slutten av tenårene ble i Sandnes anmeldt for kroppskrenkelse, etter at han havnet i klammeri med to damer og rev dem i håret.
 • I Sokndal i Rogaland ble to menn på henholdsvis 18 og 19 år anmeldt for å ha kastet fyrverkeri ut av bil i fart. Begge erkjente forholdet.
 • Øst politidistrikt har mottatt 18 meldinger om uvettig fyrverkeribruk i Østfold og Akershus, som etter midnatt ble en del av Viken fylke.
 • En mann i Åsane i Bergen ble rundt midnatt fraktet til Haukeland sykehus med mindre skader i ansiktet som en følge av fyrverkeri.

Øst politidistrikt forteller om mange oppdrag i forbindelse med ordensforstyrrelser i byen og i private hjem.

– Det har vært en veldig hektisk natt med ordensforstyrrende atferd. Heldigvis har det ikke vært noen tilfeller av alvorlig personskade, sier operasjonsleder Terje Marstad til NTB.

Brann i biler og boliger

I tillegg til ordensforstyrrelser, har politiet måttet rykke ut til mange branner.

Politi- og brannvesen flere steder i landet meldte om flere lyng- og gressbranner i minuttene etter midnatt, og det brant også i flere hekker, garasjer, biler og boliger.

I Hokksund og Fredrikstad satte fyrverkeri fyr på hekker og på Kadettangen i Bærum brant det i plattingen av stupetårnet.

I Os er en mann pågrepet og siktet for å ha startet en boligbrann. Til Bergens Tidende sier operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen i Vest politidistrikt at de mistenker at mannen knuste en rute inn til huset før han skjøt fyrverkeri inn i stuen.

Ingen ble skadd i brannen, men boligen er ifølge politiet ubeboelig. Syv personer ble evakuert.

les også

Roser kongens nyttårstale

24 evakuert

Det var også full fyr i en enebolig i Fyllingsdalen i Bergen. Brannen ble meldt inn til politiet klokken 03.30, og brannvesenet hadde kontroll på den rundt to timer senere.

24 personer ble evakuert fra flere hus i området. Onsdag morgen er tolv personer fortsatt evakuert til et hotell.

– Vi har ingen savnede eller skadede, sier operasjonsleder Per Algrøy til VG ved 09-tiden.

Huset betegnes som totalskadet. Politiet kjenner foreløpig ikke til hva som forårsaket brannen.

Det brant også i et hus i Kyrkjebø i Sunnfjord like over klokken 03 natt til onsdag.

Det befant seg ingen personer i huset, men Vest politidistrikt meldte om spredningsfare til en nærliggende fjøs med dyr, og flere hester ble evakuert.

I tillegg ble nabohus evakuert da spredningsfaren utviklet seg. Huset det brenner i, kan ikke reddes.

Mer om

 1. Nyttårsaften
 2. Politiet
 3. Vold
 4. Fyrverkeri
 5. Brann

Flere artikler

 1. Kvinne omkom etter brann i leilighet

 2. Fyrverkeri mot kirke, folk og inne i butikk

 3. 104 evakuert etter brann i Førde

 4. Politiet har stanset ungdomsfester flere steder i landet

 5. Branner og vold: Travel natt for politiet

Fra andre aviser

 1. Mange branner over hele landet nyttårsaften

  Aftenposten
 2. Festbråk og fyll i natt: russeslagsmål i Oslo

  Aftenposten
 3. Politiet har pågrepet en mann i 20-årene etter brann i Os

  Bergens Tidende
 4. Dette skjedde natt til 1. januar: – Vært trykk helt fram til klokka halv seks

  Fædrelandsvennen
 5. Over hundre evakuert etter brann i Førde

  Bergens Tidende
 6. Politiet: – Vi mistenker at brannen er påsatt

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder