TIL MEKLING – IGJEN: Anders Kvam (Akademikerne), Petter Aaslestad (Unio stat) og Pål Arnesen (YS Stat) etter mekling hos Riksmekleren i fjor. Foto: NTB SCANPIX

Brudd i lønnsoppgjøret i staten

Det er brudd i lønnsoppgjøret i staten og oppgjøret går nå til mekling.

– Når staten ikke vil gi sine ansatte samme pensjonsrettigheter som kommunal sektor, har vi ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene, sier Pål N Arnesen, leder i YS Stat, i en pressemelding sent tirsdag kveld.

Også LO, Unio og Akademikerne har brutt forhandlingene med staten.

I fjor meklet partene på overtid i det statlige lønnsoppgjøret.

les også

Mekling på overtid i statsoppgjøret – ansatte møter på jobb

– Staten viser ingen vilje til å følge opp fjorårets avtale om offentlig tjenestepensjon, og avviser å tariffeste allerede avtalte AFP-rettigheter. Det er både oppsiktsvekkende og skuffende, sier leder i Akademikerne stat, Anders Kvam, i en pressemelding.

Lønnsoppgjøret går nå til mekling hos Riksmekleren, 21. til 23. mai.

Hvis partene ikke blir enige i meklingen, blir det streik i staten fra 24. mai.

les også

Makroøkonomer om lønnsoppgjøret: – Du får bedre kjøpekraft

Brudd og enighet i kommunesektoren

Like etter midnatt 1. mai ble LO Kommune og YS Kommune enige med KS om en avtale i lønnsoppgjøret i kommunesektoren, skriver NTB.

Det ble imidlertid brudd mellom Unio og KS. Oppgjøret går nå til mekling.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått til en løsning for to av forhandlingssammenslutningene i kommunesektoren for femte år på rad. Så er det tilsvarende skuffende og overraskende at de to andre sier nei, sier forhandlingsleder i KS, Tor Arne Gangsø i en pressemelding.

Også Akademikerne brøt forhandlingene etter midnatt.

– Lektorene har hatt den svakeste lønnsutviklingen i kommunesektoren de siste årene, ogdette oppgjøret er ikke i nærheten av å rette opp situasjonen, sier Jan Olav Birkenhagen, leder i Akademikerne kommune i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder