ULYKKE VED BREVIK-BROEN: Bilde fra ulykkesområdet natt til søndag.

ULYKKE VED BREVIK-BROEN: Bilde fra ulykkesområdet natt til søndag. Foto: VG-tipser

Båt sank i Telemark - mann villedet politiet

En båt har gått i ring og sunket ved Brevik i Telemark. Ingen flere er savnet etter at politiet først fikk opplyst om to til i båten i tillegg til båtfører.

SISTE: Søk avsluttet - ingen flere savnet

Politiet i Sør-Øst skriver på twitter 03.13 at mannnen som hevdet to til var i båten som sank ved Brevik har endret forklaring. Han var alene i båten. Han er pågrepet og blir siktet for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Han blir også siktet for å ha iverksatt den store redningsaksjonen.

Politiet i Sør-Øst meldte tidligere natt til søndag at nødetater og dykkere var ved Brevikbroen etter meldinger om en båt som gikk i ring ved Brevik. En person som har vært i båten er tatt hånd om av helse.

Utgangspunktet til politiet var at to personer ikke var gjort rede for.

01.45 melder politiet på Twitter at redningsskøyte, Røde Korsbåt og Seaking redningshelikopter er på stedet.

STOR LETEAKSJON: Leteaksjonen var stor natt til søndag. Foto: VG-tipser

– Vi har fått beskjed fra tredjemann om at det var to til i båten, det går vi ut i fra. Båten har gått i ring og truffet land, så vi vet ikke om de to eventuelt har falt ut før, sa Jan Kristian Johnsrud ved politiet i Sør-Øst til VG.

Det viste seg altså senere å ikke stemme.

– Det er utfordrende å søke her fordi det er veldig dypt vann. Redningsaksjonen fortsetter med full styrke, fortalte Johnsrud tidligere natt til søndag.

Hovedredningssentralen skrev på Twitter at båten har kollidert med det ene brokaret, og at to personer er savnet. Det medførte ikke riktighet etter at båtføreren endret forklaring.

Hovedredningssentralen avsluttet søket rett etter klokken 03.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder